Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata

Postat de daniastefania in Torturi
9 Aug 2015 | 5328 vizualizari
Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata

Ingrediente

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 175 g zahar
  • 125 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 250 g ricotta
  • 150 g zahar
  • 300 g zmeura
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca
  • 1/2 plic intaritor frisca
  • Zmeura

Mod de preparare

Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-un alt vas topim untul cu ciocolata, apoi lasam sa se racoreasca.

Mixam ouale cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam ciocolata cu untul, apoi amestecul cu faina. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 minute. Apoi scoatem tava si lasam blatul la racit. In acest timp facem crema.

Spalam bine 150 gr zmeura si o mixam, apoi o dam prin strecuratoare sa scapam de seminte. Mixam ricotta cu zaharul, apoi adaugam zmeura. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Apoi fierbem o lingura de apa si dizolvam gelatina in ea. O adaugam apoi in compozitia cu ricotta. Batem frisca spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Adaugam si zmeura ramasa. Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie transparenta.

Asezam blatul, apoi peste crema. Dam la frigider 3 ore. Apoi topim pe bain-marie ciocolata si o turnam peste crema. Decoram cu frisca si zmeura. Un tort ciocolatos cu crema fina si racoroasa. Merita incercat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti...

Citeste continuarea

Tort sah super ciocolatos

Postat de Oana

Tort sah super ciocolatos

Blat: Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron (faina, cacao, zahar, praf de copt si bicarbonat). Se amesteca separat cafeaua cu iaurtul, uleiul si oul, apoi se toarna deasupra...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2015, 06:40
super
la 10.08.2015, 08:00
original ...f bun
la 10.08.2015, 08:07
Ce-mi place combinatia! Arta delicios!
la 10.08.2015, 08:21
Multumesc frumos!
la 10.08.2015, 08:26
Delicios!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking