Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 150 gr zahar
- 30 ml ulei
- 150 gr faina
- 1 praf de copt
- 2 lg de cappuccino
- un praf de sare
- Crema:
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 100 ml lapte
- 3 lg de cappuccino
- 300 gr de frisca Creme Patisserie
- Decor:
- frisca si cappuccino
Mod de preparare
Blatul :Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cappuccino. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, ulei si cappuccino. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina si se baga in cuptorul incalzit la 180 de grade.Facem testul cu scobitoarea.
Crema: Intr-o cratita se amesteca ouale cu zahar, cappuccino, lapte si se pun la fiert pe foc mic. Amestecam mereu sa nu se prinda de fundul cratitei.Cand s-a ingrosat este gata si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce blatul s-a copt se lasa la rece , se taie in doua foi. Crema cand s-a racit se bate frisca si se amesteca cu crema,se mixeaza 5 minute.
Pe o tava punem prima foaie – baza, un start de crema a doua foaie, un start de crema .Se imbraca tot in crema, se uniformizeaza cu ajutorul unei spatule si se decoreaza cu crema folosindu-ne de un pos cu sprit.Dupa decor se pudreaza fin cu cappuccino. Se pastreaza la rece.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|