Tort Castanola

Postat de andaoana in Retete Montare D’oro
8 Dec 2018 | 2454 vizualizari
Tort Castanola

Un tort cu arome deosebite. L-am pregatit cu drag, am incercat sa-l decorez frumos si l-am servit cu oameni dragi si apropiati. Am folosit in acest tort frisca Montare D"oro si sunt foarte incantata de ea. are un gust bun , este usoara si se lucreaza foarte bine cu ea.

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar (200 gr)
  • praf de sare
  • 3 linguri cacao (100 gr)
  • 4 linguri faina (120 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 250 ml frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr piure castane
  • Extra: 250 gr zmeura si 2 linguri de zahar
  • Decor:
  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata neagra + 50 ml frisca lichida
  • fructe sau orice altceva doriti

Mod de preparare

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt.

Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C.

Intr-un castron inalt albusurile de la cele 7 oua le batem impreuna cu putina sare (cat prindem intre degete) si fiola de rom (eu folosec fiola de la Dr Qetker). Cand isi dubleaza volumul albusurile, adaugam zaharul si mixam pana cand se face o spuma ferma si nu se mai simte zaharul.

Adaugam galbenusurile si omogenizam.

Pe rand punem cate o lingura de cacao si faina amestecand incet. La final adaugam praful de copt si il omogenizam foarte bine si pe acesta.
Turnam compozitia in tava si o punem la copt pentru 20 minute la 180 grade . Pentru a fi siguri ca este copt blatul se poate face testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci este gata .

Se lasa la racit.

Sosul de zmeura:

Cele 250 gr de zmeura (am folosit zmeura congelata) le fierbem impreuna cu 2 -3 linguri de zahar cam 5 minute. Pe o strecuratoare cu ochiuri mici strecuram sosul obtinut ca sa eliminam semintele . Acest lucru nu este obligatoriu .

Crema:

Piureul de castane impreuna cu mascarponele si cu frisca le batem foarte bine, trebuie sa fie o crema tare, ferma.

Daca mai credeti ca este nevoie, adaugati zahar, dar pentru ca piureul este dulce, la fel si frisca Montare D”oro, eu am considerat ca nu mai este nevoie de adaos de zahar.

Blatul rece l-am taiat o data in jumate pe lungime, exact pe jumatate si apoi fiecare jumate am impartit-o in doua. Am obtinut astfel 4 bucati de blat relativ egale.

Pe un blat de lemn incepem sa asamblam tortul: Pe prima bucata de blat punem crema (1 treime), asezam deasupra o alta bucata de blat. Acum punem peste blat jumate din piureul de zmeura si lasam cam 10 minute ca sa absoarba blatul piureul. Peste  piure punem crema (1 treime) si nivelam cat mai bine. Asezam a treia bucata de blat si crema ramasa. Peste ultima bucata de blat turnam piureul de zmeura si lasam sa se absoarba.

 Pentru decor  avem nevoie de 100 ml frisca pe care o batem bine.  Pe lateralul tortului punem frisca si nivelam bine. Se poate pune in strat mai gros sau mai subtire. Aici este alegerea fiecaruia.

Ciocolata rupta in bucati impreuna cu 50 ml frisca nebatuta o punem pe foc mic sau pe un vas cu apa fierbite si le topim impreuna. Turnam ciocolata topita pe marginea tortului si lasam sa se scurga pe margini.

Punem la frigider si lasam sa se raceasca.

Apoi puteti decora cu fructe, flori, cirese confiate sau alte decoratiuni.

Va doresc pofta buna si Sarbatori Fericite!!!

  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Castanola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort G

Postat de Constelatialeu

Tort G

Blat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Tort Red Velvet, cu crema de branza si lamaie

Postat de diaconta

Tort Red Velvet, cu crema de branza si lamaie

Pentru început am pregatit lemon curd (crema de lamâie), pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Ouale întregi si galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2018, 20:34
Îmi place cum arată tortul tău...!
la 08.12.2018, 20:35
Un tort delicios! Imi place mult piureul de castane!
la 08.12.2018, 21:04
Ce tort frumos si cred ca este si gustos, inca n-am mancat catanoase decat coapte...
la 08.12.2018, 21:07
Îmi place mult combinația! Chiar am și eu în congelator un pachet de piure de castane... Arată superb!
la 08.12.2018, 21:12

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking