Ingrediente
Avem nevoie de :
- 1.un blat de pandispan : reteta aici (puneti cantitatile pe jumatate) http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-pandispan-pentru-tort-69265.html
- 2. un blat de ciocolata cu nuca :reteta aici (puneti cantitatile pe jumatate, fara portocale) http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-portocale-69266.html
- 3. cirese/visine in sirop
- 4. 500 gr frisca : 50 cl de smantana lichida,5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat
Mod de preparare
Scurgem ciresele si pastram siropul pentru a insiropa blaturile.
Frisca :
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra.
Mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Montam tortul:
La baza am pus blatul de pandispan insiropat bine cu siropul de cirese.
Am asezat ciresele.
Peste ele am pus frisca (mai putin de jumatate).
Peste frisca punem blatul de ciocolata, il insiropam un pic (nu mult pentru ca este deja destul de fraged).
Decoram tortul cu restul de frisca.
Punem la frigider pentru cateva ore inainte de decorul final.
Eu l-am decorat cu cacao, ciocolata alba rasa si cirese.
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Catalina"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|