Tort choux a la creme

Postat de RuxyRux in Torturi
12 Feb 2017 | 4577 vizualizari
Tort choux a la creme

Un desert fin, deosebit, delicios...va invit cu drag!  

Ingrediente

Blat:

  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 6 oua
  • un praf de sare

Gogosele:

  • 150 ml apa
  • 100 gr faina
  • 75 ml ulei
  • un praf de sare
  • 3 oua

Crema de vanilie:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • 200 gr unt

Decor:

  • 200 ml frisca lichida indulcita

Mod de preparare

Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat.

Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un clocot, am turnat toata faina dintr-o data si am amestecat rapid cu un tel, apoi am dat cratita la rece sa se racoreasca aluatul.

Dupa cateva minute, am luat cratita de la rece si am pus ouale (sparte in prealabil intr-un bol), dupa fiecare ou am amestecat bine cu telul, pana ce s-a omogenizat perfect compozitia.

Aluatul rezultat l-am pus pe mijlocul unei foi de copt, asezate intr-o forma mare de tort cu inel detasabil( doar baza). Puteti pune aluatul cu o lingura sau cu mana, apoi ii dati forma dorita.

Am copt blatul timp de aproximativ 20 de minute, mai intai 15 minute la 180 de grade C, apoi am redus focul la 170 de grade C, pentru inca 6 minute.

Blatul l-am scos din tava si l-am racit putin, apoi l-am lasat prin alunecare direct pe un platou de tort.

Intre timp, am preparat in acelasi mod gogoselele, apoi le-am pus cu o lingura pe foaia de copt, cu spatiu intre ele si le-am copt.

Cand s-au racit gogosile, le-am decupat un capacel si le-am umplut cu crema de vanilie.

Daca nu doriti gogoselele puteti renunta, tortul este perfect si fara ele.

Am mixat frisca si am pus-o la rece.

Intre timp am preparat crema: puteti face acest lucru chiar inainte de a prepara blatul, pentru a avea timp sa se raceasca.

Laptele l-am pus intr-un vas, pe foc, sa se infierbante si in el am pus vanilia.

Am amestecat galbenusurile cu putin lapte din total, cu zaharul si faina, apoi am adaugat putin lapte cald si am amestecat bine cu un tel, am turnat totul in laptele fierbinte din vas si am lasat pe foc,  sa devina o ciulama grosuta, sa dea cateva clocote.

Am tras vasul de pe foc si am pus untul bucati, am amestecat bine si apoi am racit crema.

Peste blat am pus crema, nu pana in margine, apoi am pus frisca cu posul si deasupra gogoselele umplute.

Tortul va sta la rece minim trei ore, inainte de a-l aduce la masa.

Deliiiiciiiios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Tort Saint- Honore

Postat de sufletista

Tort Saint- Honore

Aluat - intr-un bol punem faina, sare, untul taiat bucatele si incepem sa framantam adaugand treptat apa rece, pana devine un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece. Choux...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2017, 20:45
Delicios...uite ca pe asta il vreau, deci nu mai dai la niminea...
la 12.02.2017, 20:48
Da?Vrei? ))) Daca dai la schimb cozonac din ala pufos )))
la 12.02.2017, 20:48
Foarte bun!!!
la 12.02.2017, 20:48
la 12.02.2017, 20:51
hai, facem schimb sa nu zici ca-s rautatea rautatilor...

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking