Tort cu alune de pădure şi krantz

Postat de Zamfira in Torturi
24 Oct 2015 | 6213 vizualizari
Tort cu alune de pădure şi krantz

Ingrediente

Blat

  • · 5 albuşuri
  • · 2 gălbenuşuri
  • · 6 linguri zahăr
  • · 3 linguri de făină
  • · 3 linguri migdale măcinate
  • · un praf de sare

Crema cu alune de pădure

  • · 3 gălbenuşuri
  • · 3 linguri de zahăr
  • · 1 lingură ness
  • · 150 ml lapte
  • · 3 linguri de alune de pădure măcinate
  • · 100 g unt

Cremă pe bază de frişcă

  • · 200 ml frişcă
  • · 150 ml smântână
  • · 2 linguri zahăr
  • · 1 plic gelatină

Pentru ornat Krantz din 7 linguri de zahăr şi 3 linguri de alune de pădure măcinate. Bomboane de ciocolată, ciocolată rasă sau figurine din ciocolată.

Mod de preparare

Blat

Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem făina şi împreună cu alunele măcinate le adăugăm treptat în spumă. Omogenizăm prin mişcări uşoare de jos în sus.

 Turnăm compoziţia într-o formă de tort, 26 cm, tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Temperatura de coacere trebuie să fie una moderată iar spre sfârşit destul de mică. Timp de coacere 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea.

Crema cu alune de pădure

Amestecăm 3 gălbenuşuri cu zahărul şi nessul.

Adăugăm treptat laptele. Punem vasul pe un foc mic.

Fierbem compoziţia 5-6 minute până când începe să se îngroaşe, amestecăm permanent. Consistenţa seamănă cu o smântână. Lăsăm crema să se răcească complet. Adăugăm 100 g unt la temperatura camerei şi omogenizăm totul foarte bine. Mai adăugăm şi 3 linguri de alune de pădure măcinate.

Crema pe bază de frişcă

Batem frişca, adăugăm zahărul şi smântâna. Omogenizăm foarte bine. Adăugăm gelatina.

Krantz

Punem 7 linguri de zahăr într-un vas pe un foc mic. Când zahărul s-a topit şi are o culoare uşor închisă adăugăm alunele măcinate. Turnăm compoziţia pe o hârtie cerata unsă cu puţin ulei. Lăsăm să se răcească. În final spargem zahărul într-un mojar sau cu robotul de bucătărie.

Tăiem blatul în două. Baza va fi partea superioară a blatului. Punem jumătate din crema de alune. Presărăm alune peste cremă.

Tăiem blatul în două. Baza va fi partea superioară a blatului. Punem jumătate din crema de alune. Presărăm alune peste cremă.

Îmbrăcăm tortul cu crema de frişcă. Tapetăm totul cu krantz. Ornăm cu ciocolată.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de pădure şi krantz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema Stracciatella si capsuni

Postat de Creatsa

Tort cu crema Stracciatella si capsuni

  Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa. Am adaugat apa si...

Citeste continuarea

Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale

Postat de merisor67

Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale

Pentru clatite, rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul. Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2015, 18:11
bun bun
la 24.10.2015, 18:26
O bunatate
la 24.10.2015, 18:29
la 24.10.2015, 18:42
like it
la 24.10.2015, 18:42
Motan, Andreea, Ina, multumesc!!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking