Tort cu aroma de mure

Postat de simona72 in Torturi
4 Ian 2015 | 3612 vizualizari
Tort cu aroma de mure

Este tortul cu aroma de trandafiri pe care l-am vazut la Gaby http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-aroma-de-trandafir-63651.html Pentru mine este perfect din mai multe motive: se face usor, nu este nimic complicat la el si este si tare buuuun. Bezeaua de la mijloc cu dulceata dupa coacere este ca o crema, este fina, usoara si foarte placuta. Se combina perfect cu blatul si frisca. Data viitoare voi insiropa blatul mai mult...mie nu mi-a iesit prea mult sirop si astfel blatul a iesit putin prea uscat pentru gustul meu...

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • pentru spuma de mure:
  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri dulceata de mure fara samburi http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • aschii de ciocolata alba

Mod de preparare

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusuile cu uleiul si le adaugam la bezea. Adaugam si faina si amestecam usor de jos in sus pana la incorporarea ingredientelor. Punem aluatul intr-o forma rotunda, de silicon am folosit eu si coacem blatul la 175-180 grade pentru 20-25 minute. Scoatem blatul si-l lasam la racit.

Pentru spuma de mure: albusurile le mixam cu un praf de sare. Adaugam 1 lingura de zahar si mixam pana obtinem o bezea ferma. Adaugam dulceata peste bezea si amestecam usor cu o spatula sa scoatem cat mai putin aer din albusurile batute spuma. Celelalte 3 linguri de zahar le caramelizam intr-un vas de aceeasi dimensiune ca si cel in care am copt blatul. Tapetam vasul si peretii cu zaharul caramelizat. In vasul cu caramel punem bezeaua cu dulceata de mure. Punem vasul intr-unul mai mare pe care l-am umplut pe jumatate cu apa fiarta. Introducem cele doua vase la cuptorul incins la 150 grade si coace 40 minute. Oprim focul, intredeschidem usa cuptorului si mai lasam in cuptor 10 minute. Blatul facut anterior il punem peste spuma de mure, punem un platou peste blat si cu o miscare ferma rasturnam totul pe platou. Lasam ca blatul sa absoarba tot siropul si sa se raceasca. 

Mixam frisca cu zaharul si adaugam mascarponele. Imbracam torul in frisca si-l ornam dupa bunul plac. Eu am trasat niste dungi pe margini cu furculita si deasupra am ras niste aschii de ciocolata alba.

Neaparat sa incercati tortul asta...Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe

Postat de anuta

Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu...

Citeste continuarea

Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe

Postat de alba_zori

Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe

Un tort simplu dar delicat,deci recomand mult grija si atentie ca sa iasa asa de bine ca al meu! Pentru tort: Intr-o oala incapatoare si pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2015, 17:54
CEEE bun !!!!
la 04.01.2015, 17:54
cat de bun
la 04.01.2015, 17:54
tu l-ai vazut la Gaby, eu l-am mancat de la Bunica
la 04.01.2015, 17:56
Eu l-am mancat de la Bunica, l-am vazut la Gaby si l-am facut )) Tare bun!
la 04.01.2015, 17:58
A fost cu trandafiri,fragi,mure,oare ce mai urmeaza?)

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking