Ingrediente
- 4 oua;
- 12 linguri zahar;
- 500 ml lapte;
- esenta vanilie;
- 3 linguri faina;
- 2 pachete gelatina + 200 ml apa;
- un pachet cu doua randuri de piscoturi;
- 100g biscuiti cu vanilie sau simpli;
- 4 banane mari;
- un plic frisca + 150 ml lapte pentru prepararea ei;
- optional, pentru decor: doua linguri de cacao si doua linguri de zahar pentru a face frisca maro + ciocolata rasa.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu 5 linguri zahar. Peste ele se adauga laptele fiert si racit, esenta de vanilie si faina si se fierb pe baza de aburi pana se ingroasa, apoi crema astfel obtinuta se lasa la racit.
Intre timp, gelatina se pune peste 200 ml apa rece si se lasa acolo 10 minute.
Se freaca albusurile cu un praf de sare pana se fac apuma. Se adauga 7 linguri de zahar si se mixeaza pana devin bezea.
Gelatina se topeste in baie de aburi si se toarna peste crema impreuna cu albusurile si se amesteca. Se da la rece.
Cand s-a racit crema, se aseaza folie intr-o tava de 20x30 cm si se asambleaza tortul astfel: banane, crema, banane, piscoturi, crema, biscuiti.
Se lasa la rece pana se intareste crema, apoi se scoate din tava si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|