Tort cu barete de ciocolata

Postat de retetele_tinei in Torturi
17 Ian 2015 | 4665 vizualizari
Tort cu barete de ciocolata

Pentru ca una dintre doamnele educatoare a vazut tortul pe care i l-am pregatit lui Razvi de ziua lui, m-a rugat sa-i fac si ei unul tot cu barete de ciocolata si bombonele m&m si asa ca m-am pus pe treaba iar ieri am fcaut livrarea :))). Crema la acest tort a fost atat de aromata si fresh mai ales si pentru ca am facut-o doar din mascarpone, budinca de cocos, gem de piersici care continea si bucati de fruct si gelatina. Imi pare rau ca nu am fotografii cu el taiat, dar cred ca va veti face o idee despre cum e produsul finit, in urma descrierii retetei.....sper sa-l incercati si voi pentru ca este un tort fresh, aromat si de efect. Va pup cu drag.

Ingrediente

Ingrediente pt o tava rotunda cu diatremul de 21cm:

  • 4 oua+2 albusuri
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar+100g
  • 100g cocos
  • 1 lingurita cacao amara
  • 200g mascarpone
  • 200g budinca de cocos care a fost deja fiarta si racita
  • 6 foi de gelatina
  • cateva linguri de suc de portocale
  • 1/2  borcan gem de piersici

Ingrediente decor:

  • barete de ciocolata
  • bomboane m&m
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 6 linguri ulei  

Mod de preparare

Pentru inceput se fac blaturile de cacao. Asadar se bat albusele cu zaharul, apoi se adauga 1/2 lingurita cacao si faina. Fiecare blat de coace intr-o tava cu diametrul de 21cm pana cand trece testul scobitoarei.


Apoi se pregateste blatul de cocos. Asadar, se  bat albusele cu 100g zahar spuma tare apoi se adauga 100g cocos si 2 linguri faina si se amesteca bine. Compozitia rezultata se coace si ea intr-o tava cu diametrul de 21 cm. Blaturile coapte se lasa la racit.
Separat se prepara crema. Prima data se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Apoi, se amesteca intr-un recipient mascarpone cu budinca de cocos fiarta si racita, gem de piersici care contine si fructe si se amesteca energic pentru cateva momente, apoi se pune gelatina la microunde ca sa se topeasca, TREBUIE SA AVETI GRIJA SA NU O LASATI PREA MULT CA SA NU-SI PIARDA DIN PROPRIETATI.


Gelatina topita se pune peste crema rezultata si se mai freaca cateva momente ca sa se omogenizeze.
Asamblare 1: Un blat de cacao se insiropeaza cu suc de portocale, apoi se pune peste blatul de cacao jumatate din crema, urmeaza blatul de cocos, crema ramasa si celalat blat de cacao, care si el se insiropeaza putin.
Tortul se da la frigider pentru 1 sau 2 ore, pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit ciocolata de lapte se topeste pe bain-marie sau la microunde. Cand e topita se adauga si uleiul si se amesteca energic.
Asamblare 2: Tortul se imbraca cu ciocolata topita, se lipesc baretele de ciocolata de jur imprejur si se da la frigider. In momentul servirii se pun bombonele de m&m deasupra

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu barete de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu coca-cola

Postat de retetele_tinei

Tort cu coca-cola

Mod de preparare: Se pot face doua blaturi, cum am facut eu sau se poate face un singur blat care se taie pe jumatate. Personal imi place  sa fac doua blaturi ca sa nu ma chinui cu taiatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2015, 12:31
la 17.01.2015, 15:41
la 18.01.2015, 09:58
Super
la 18.01.2015, 11:36
foarte frumos arata

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking