Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone

Postat de katty in Torturi
20 Feb 2017 | 3622 vizualizari
Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone

Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata. Pe cat de repede se face, pe atat de repede se si mananca. Nu am sarbatorit nimic, dar aveam o cutie de mascarpone ratacita prin frigider si o pofta nebuna de ceva dulce. Ornatul cu cacao cred ca mi s-a tras de la colivele pe care le-am facut saptamana  trecuta ptr inmormantarea unei rubedenii prin alianta. Vroiam sa fie ceva mai vesel, cu niste floricele, dar singura floare care mi-a iesit a fost cea din cacao.Probabil ca o sa mai dureze ceva vreme pana imi revin.:)  

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml cafea tare

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 100 ml cafea tare
  • 1 lingura rom
  • 120 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr frisca
  • cacao ptr decor

Mod de preparare

Pregatim blatul. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate. Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul intr-o oala cu fund dublu. Adaugam cafeaua si punem vasul la foc mic. Amestecam pana crema se ingroasa, dam jos si punem ciocolata  rupta bucati si romul. Amestecam energic pana ciocolata se topeste, apoi lasam crema la racit. Cand este rece, o amestecam cu mascarponele mixat, apoi cu frisca. Peste primul blat, punem  1/2 din crema, al doilea blat, apoi cu restul de crema imbracam tortul. Cernem deasupra cacao neagra. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Postat de oanapl

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura si ciocolata Se încălzește smântâna pentru frișcă (200g) până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2017, 22:11
la 20.02.2017, 22:14
la 20.02.2017, 22:22
Si eu poftesc la asa dulce
la 20.02.2017, 22:23
Ce combinatie delicioasa!
la 20.02.2017, 22:28

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking