Ingrediente
- Blat
- 400gr faina
- 300 gr zahar
- 200 ml cafea preparata
- 110 gr unt
- 100 ml ulei
- 50 gr cacao
- 2 oua
- 1 praf de copt
- 100 ml iaurt sau lapte batut
- Blat cu migdale
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- o mana zdarvana migdale
- Crema
- 250 gr mascarpone
- 250 ml smantana pentru frisca
- 250 ml frisca
- 1 conserva sun Food piersici
- 100 gr zahar pudra
- Glazura:
- 200 ciocolata
- 100 ml lapte
- 50 unt
- 50 zahar
Mod de preparare
Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru
Blat cu migdale reteta aici in care mai adaugati migdalele rasnite mediu
Crema: Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, se bate frisca apoi se pune mascarpone, amestecam bine.
Asamblare: se taie blatul de negresa in trei. Se pune un blat negresa, piersici taiate felii, crema, blat negresa, piersici, crema, blat migdale, sirop din compot, piersici, crema, blat negresa si putina crema cat sa acopere blatul. Se da la rece. Glazura cu crema de ciocolata, se pun pe foc toate se amesteca pana cand se topeste ciocolata, Cand s-a racit se toarna peste tort.
Decor am folosit kiwi, clementina, biscuiti, migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de negresa, blat cu migdale, crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|