Ingrediente
- Pentru blat:
- -6 oua
- -2 linguri de ulei
- -1 lingura apa rece
- -8 linguri faina
- -8 linguri zahar
- -1 plic de praf de copt
- -esenta de trandafir (putina ca sa dea un gust sofisticat)
- -putin ulei si putina faina pentru tapetarea tavei.
- Crema:
- -1 plic crema de lamaie
- -o cutie de frisca (eu am pus cativa stopi de suc de lamaie in ea)
- -300 g capsuni micute
Mod de preparare
Blatul:
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praf de copt si esenta de trandafir, amestecam bine si la sfarsit punem si albusurile batute. Aluatul il turnam intr-o tava tapetata cu faina si ulei (se poate si hartie de copt dar eu ma descurc mai bine cu ulei si faina). Se lasa la copt cam 30-35 de minute, se verifica cu o scobitoare si se lasa la racit.
Pana cand s-a copt blatul am taiat felii capsunile si una am lasat-o intreaga.
Am preparat crema de lamaie cu care am umplut tortul si frisca cu cateva picaturi de lamaie am batut-o cu mixerul pana a devenit tare. Am intins frisca pe tort si am ornat cu capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|