Tort cu capsuni Fraisier

Postat de ctlina in Dulciuri
10 Sep 2016 | 2915 vizualizari
Tort cu capsuni Fraisier

 "Ziua cand imi rasfat nevasta" Este o reteta clasica a bucatariei franceze compusa din  pandispan, capsuni si crema de vanilie cu unt. Se poate decora cu martipan.   Va prezint o varianta cu frisca (in loc de unt). http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/07/tort-cu-capsuni-fraisier_30.html

Ingrediente

  • 500 gr de capsuni

Pentru biscuit:

  • 4 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de praf de copt

Pentru crema pâtissière:

  • 600 ml de lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • vanilie pudra
  • 4 linguri de amidon de porumb-maïzena
  • 100 gr de zahar
  • 50 gr de unt
  • 4 foi de gelatina

Pentru frisca:

  • 25 cl smantana lichida
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de chantifix

Sirop:

  • 200 ml de apa
  • 40 g de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatiti siropul:

Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve.

Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Preparati biscuitul:

Se separa galbenurile de albusuri.

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de ulei amestecand mereu.Se pune treptat faina si se adauga albusurile batute spuma.
Se pune compozitia intr-o tava de tort unsa si se da la cuptor pentru 15-20 minute (se verifica cu scobitoarea).

Cand biscuitul s-a racit un pic se scoate din forma si se taie in 2 cu un cutit lung.

Preparati crema:

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert 40 cl de lapte cu vanilia si untul taiat bucatele.

 

Se dilueaza amidonul de porumb cu 20 cl de lapte amestecand bine.

Adaugati galbenusurile de ou, zaharul si amestecati bine.

Se toarnă treptat peste compozitia cu galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa.

Luati de pe foc, adaugati foile stoarse de gelatina, amestecati bine.

Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa 2 ore pregatiti frisca.

Mixam smantana rece intai usor, apoi la viteza mai mare adaugand treptat zaharul si plicul de chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine.

Incorporam frisca in crema de vanilie amestecand usor de sus in jos.

Montati prajitura imediat :

Intr-un cerc detasabil plasati partea inferioara a biscuitului.

Imbibati bine biscuitul de sirop si plasati jumatati de capuni pe marginile cercului..

Cu ajutorul unui posh depuneti deasupra jumatate de crema.

Continuati cu capsuni si terminati cu crema.

Imbibati biscuitul ramas cu sirop si depuneti-l deasupra apasand usor.

Lasati o noapte la frigider.

Demulati si decorati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni Fraisier" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort 1 Mai

Postat de Floryella78

Tort 1 Mai

Pregatim blatul:separam albusurile de galbenusuri, punem un praf de sare peste albusuri si mixam pana  obtinem un pic de consistenta apoi continuam sa mixam adaugand zahar un cate o lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2016, 20:43
Ce bunatate!
la 10.09.2016, 21:05
Super tortulet!
la 10.09.2016, 21:11
frumos
la 10.09.2016, 21:37
la 10.09.2016, 21:38
Minunat!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking