Tort cu capsuni si ciocolata

Postat de privatelaura in Torturi
19 Iun 2015 | 11303 vizualizari
Tort cu capsuni si ciocolata

Capsuni si ciocolata, combinatie delicioasa! Dar incercati "sa strecurati" si niste menta in combinatie, iese demential!

Ingrediente

  • Pentru blat (forma de 18 cm):
  • - 4 oua de gaina
  • - 1 praf sare
  • - 4 linguri apa rece
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 4 linguri faina
  • - 50 g unt
  • - 50 g ciocolata neagra
  • Pentru crema:
  • - 300 g mascarpone
  • - 300 ml smantana grasa
  • - 100 g ciocolata alba
  • - 50 g zahar pudra
  • - 1 lamaie
  • - 500 g capsuni proaspete
  • Pentru sirop
  • - 500 ml apa
  • - 200 g capsuni foarte coapte, moi
  • - 4 linguri zahar brut
  • Pentru sosul de capsuni
  • - 200 g capsuni coapte
  • - 2 linguri zahar brut
  • - cateva frunze proaspete de menta
  • Pentru glazura
  • - 100 g ciocolata neagra
  • - 30 ml sirop de capsuni
  • - fructe

Mod de preparare

Mai intai pastram ingredientele la temperatura camerei, cam 1/2 ora, nu mai mult, intrucat acum este cald si nu vrem sa le alteram.

Intr-un vas, topim ciocolata si untul. Amestecam pana la omogenizare si dam deoparte.

Intr-un castron, separam albusurile, adaugam un praf de sare si 4 linguri de apa. Incepem sa le mixam usor la inceput, apoi la viteza mai mare. Cand devin o bezea inchegata, adaugam zaharul si mixam bine. Mixam separat galbenusurile cu ciocolata si le adaugam in compozitia de albusuri. Adaugam faina si amestecam usor cu o spatula. Eu folosesc o paleta de la mixer.

Pregatim o forma prevazuta cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Turnam compozitia in forma de copt si o punem in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 minute. Inainte de a scoate blatul din cuptor, intepam in cateva locuri cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, putem opri cuptorul si scoate blatul sa se raceasca.

Intre timp, punem la fiert un vas cu 500 ml apa. Curatam si spalam capsunile sub jet de apa rece, apoi le pisam cu o lingura. Le adaugam peste apa si lasam sa fiarba. Adaugam 4 linguri de zahar si lasam sa fiarba cam 5 minute. Oprim focul, si strecuram sucul intr-un vas de sticla si lasam sa se raceasca de tot.

In alt vas, topim ciocolata alba. Daca doriti, puteti adauga cateva linguri de lapte, iese mai gustoasa. Dam deoparte.

Scoatem branza intr-un castron si adaugam ciocolata.

Spalam bine lamaia,o stergem cu un servet. Radem coaja si stoarcem zeama. Adaugam peste branza si coaja si zeama. Amestecam energic pana se omogenizeaza compozitia. Mixam smantana bine pana devine pufoasa, adaugam zaharul. Compozitia de frisca o incorporam in cea de mascarpone cu ciocolata. Dam la rece crema obtinuta.

Curatam si spalam capsunile cele mai tari si mai frumoase. Le feliem si le stropim cu un pic de zeama de lamaie.

Sosul de capsuni il pregatim rapid. Pasam grosier capsunile cele mai coapte, adaugam 2 linguri de zahar si le punem la fiert, intr-un vas. Lasam sa fiarba pana capata consistenta sosul, apoi lasam la racit. Daca doriti, puteti adauga cateva frunze de menta in sosul de capsuni. Eu am adaugat.

Glazura de ciocolata o obtinem topind ciocolata, apoi adaugam siropul de capsuni si amestecam pana la omogenizare.

Blatul racit il feliem in trei straturi egale. In aceeasi forma in care am copt blatul, asezam o hartie de copt si incepem sa asamblam tortuletul. Oprim un pic de crema pentru ornat.

Asezam primul strat de blat, insiropam bine, asezam cateva linguri de crema, nivelam, asezam cateva felii de capsuni, stropim cu sos de capsuni, apoi asezam alte cateva linguri de crema si nivelam. Procedam la fel si cu celelalte straturi de blat si incheiem cu restul de sos de capsuni. Dam totul la frigider, pana a doua zi (ideal).

Scoatem tortul de la frigider, dam la o parte inelul de la forma de copt, si imbracam tortul in restul de crema. Facem o bordura -model, apoi turnam glazura de ciocolata, asezam cateva fructe sau bomboane.

Dam din nou la rece pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 16:19
frumos
la 19.06.2015, 16:22
arata bestial , vreau si eu unul
la 19.06.2015, 16:26
Huoooooooooooooooooooooooooo,asta-i crima si pedeapsa...
la 19.06.2015, 16:28
Subscriu HUUUUUOOOOOO
la 19.06.2015, 16:43
Arata extraordinar de bine, iar gustul sigur e pe masura

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking