Tort cu capsuni si crema mascarpone

Postat de AndrutzaP in Torturi
13 Iun 2016 | 5358 vizualizari
Tort cu capsuni si crema mascarpone

Un tort bunnnnn, racoros facut cu mare dragoste pentru ziua mamei mele.

Ingrediente

  • Blat pandispan (forma 26cm)
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 fiola esenta lamaie
  • Insiropat
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g capsuni proaspete
  • Decor
  • 150 ml frisca lihida
  • 4 capsuni

Mod de preparare

Blat

Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. 

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce zaharul s-a topit. Galbenusurile le adaugati pe toate odata si mixati pana se incorporeza bine.

Faina o incorporati usor, cu o spatula. Daca veti folosi mixerul se va lasa compozitia si blatul nu va mai fi pufos.

Blatul se coace pentru 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema

Mascarponele se amesteca bine impreuna cu zaharul.

Frisca lichida se bate pana se intareste si apoi se incorporeaza in crema de mascarpone. Crema astfel obtinuta se imparte in doua. In jumatate de crema se incorporeaza capsunile facute piure.

Asamblare

Blatul de tort, racit, se taie in 3 parti egale si se insiropeaza fiecare foaie in parte. Cele doua creme se pun fiecare in cate un posh (sau in cate o punga mai grosuta, taiata la un colt). Crema se distribuie pe blat astfel: din crema alba se face un cerc pe marginea blatului, cat mai aproape de margine, iar cu crema rosie se umple restul blatului, la mijloc. Repetati operatiunea si la cel de-al doilea strat.

Tortul se orneaza cu frisca, dupa imaginatie si pricepere.

Sa-l serviti cu placere!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2016, 11:24
trebuie sa fie foarte bun, fin si lejer potrivit pentru sezon!
la 13.06.2016, 11:25
la 13.06.2016, 11:37
ce bine arata!
la 13.06.2016, 11:54
Minunat! La mulți ani mamei tale!
la 13.06.2016, 12:00
Super!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking