Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe

Postat de aliliana in Dulciuri
1 Iun 2016 | 2540 vizualizari
Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe

 Facut cu mult drag si mai ales cu multa emotie.........Deosebit de bun..chiar si pentru cei care au interzis la dulciuri.

Ingrediente

  •  Blat:
  • 6 oua, 
  • 3 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 2 linguri cacao ,
  • 7 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 5 linguri ulei,
  • un plic praf de copt,
  • esenta rom
  • un praf de sare
  • Jeleul de fructe (mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine):
  • 250 g fructe
  • 200 g zahar;
  • doua linguri unt;
  • o lingura rasa amidon + o lingura apa rece
  • Ganache de cicolata:
  • 200 ml smantana frisca,
  • 200 g ciocolata alba
  • Ornamente:
  • bombonici ciocolata,
  • frisca,
  • cicolata neagra fulgi,
  • capsuni,
  • ciocolata alba,
  • capsuni (cca 7-8)
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar,
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa.

Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine. Adauga-le albusurilor si mixeaza.

Cu o lingura de lemn adauga si amesteca faina , amidonul, cacao a ( lingura cu lingura ) si praful de copt in compozitia de mai sus. Tapeteaza o tava rotunda  cu foaie de copt, pune aluatul si lasa-l sa se coaca in cuptorul incalzit cca 30 minute. Cand trece de testul scobitorii este copt. Scoate blatul pe un gratar si lasa la racit.

 Jeleul de fructe ( mure, zmeura, coacaze, visine, capsuni): Pune intr-o cratita cu fund dublu  fructele cu zaharul si untul. Amesteca pana cand zaharul si untul se topesc. Adauga amidonul dizolvat in apa rece  si omogenizeaza . Cand jeleul s-a ingrosat se da la rece.  

 

Ganache de ciocolata: rupe ciocolata alba in bucatele. Pune smantana pentru frisca la incalzit si cand a atins punctul de fierbere adaug-o peste ciocolata si omogenizeaza pana se topeste ciocolata. Crema se va pune in frigider. 

Elemente de ornare: Frisca pentru ornarea tortului se bate bine cu un tel si se pune la rece. Ciocolata  neagra se toaca cu cutitul. Capsunile se spala si se taie jumatati. Ciocolata alba se topeste cu putin unt.

 

Sirop: pune zaharul la caramelizat intr-o cratita. Cand capata culoarea placuta a caramelului  se adauga apa si lasa la topit. Cand s-a topit complet se da la rece. 

Asamblare: Blatul se taie in trei foie. Peste foaia de baza se pune sirop. Pune jeleu de fructe rosii, crema de ciocolata alba, foia a doua, sirop, feleu, crema de ciocolata alba finalizand cu a treia foaie. Insiropeaz-o,  adauga frisca batuta si netezeste, gateste-o cu bombonici de ciocolata. Capsunile taiate sunt puse ca o coronita, sunt ,, date" cu ciocolata alba, iar in mijloc se adauga fulgii de ciocolata neagra. 

PS: nu este obligatoriu sa-l gatiti exact asa...pot fi idei mai bune. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2016, 17:38
La multi ani, Marei ! Sa aiba noroc cu carul si un drum plin de realizarii in tot ceea ce-si propune...
la 01.06.2016, 17:40
Multumesc Cleme! Sa dea Domnul!
la 01.06.2016, 17:40
O bunătate de tort ,ca și sărbătorita!
la 01.06.2016, 17:43
Mmm, ce tort minunat! La multi ani!
la 01.06.2016, 17:47
O minunăție de tort! La mulri ani Marei!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking