Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Postat de merisor67 in Torturi
12 Noi 2015 | 6356 vizualizari
Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si un blat cu aroma de zahar caramelizat si rom.

Ingrediente

  • Pentru blat(forma de 24 cm - diametrul):
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • In plus:
  • 50 g fulgi de migdale
  • 250 g gem de caise
  • bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram sare peste ele.

Mixam albusurile spuma, adaugand si zeama de lamaie pe parcurs, iar cand sunt bine spumate, adaugam treptat 4 linguri de zahar.

Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem caramelul cu 4 linguri de apa.

Lasam siropul pe foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi il turnam fierbinte, in fir subtire, peste spuma de albusuri si mixam energic pentru omogenizare.

Adaugam apoi uleiul, mixand mai incet, dupa care scoatem mixerul si folosim o spatula.

Adaugam treptat galbenusurile, amestecand incet, de jos in sus, pentru a nu se lasa bezeaua, apoi adaugam faina in ploaie, cernuta impreuna cu cacaua.

Tapetam forma cu ulei si zahar pudra si intindem compozitia de blat in ea.

Coacem blatul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema de ciocolata, facem un ganache simplu, pe care il spumam ulterior cu mascarpone.

Adica: incalzim usor frisca lichida, fara a o fierbe si desfacem ciocolata rupta in ea. 

Amestecam bine pana se omogenizeaza si dam vasul la rece, apoi introducem mixerul si mixam crema pana devine spumoasa.

La final adaugam mascarponele si omogenizam.

 Pentru sirop, incalzim apa si diluam zaharul in ea, iar cand stingem focul, adaugam esenta.

Sectionam blatul pe orizontala, in trei si insiropam fiecare sectiune.

Asezam prima parte pe platou, o ungem din belsug cu gem de caise, presaram fulgi de migdale si intindem jumatate din crema, apoi asezam a doua parte de blat si repetam procedeul, partea de deasupra lasand-o libera pentru a turna glazura.

Pentru glazura, punem frisca lichida pe foc, adaugam ciocolata rupta si untul si amestecam bine pana se omogenizeaza, apoi turnam rapid compozitia peste tort, niveland usor marginile.

Ornam tortul cu fulgi de migdale, gem de caise si bomboane de ciocolata.

A iesit un tort delicios, usor amarui de la crema, dulce de la blat si usor acrisor de la gem.

Vi-l recomand cu mare drag, mai ales pentru o zi aniversara, ocazie cu care l-am preparat si eu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Revedere

Postat de Constelatialeu

Desert tort Revedere

Mai intai am inceput cu tortuletul in forma Silikomart, necesita mai mult timp. Forma Silicomart, Magia Del Tempo :  1. Mouse de caise : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2015, 11:58
Un tort absolut minunat!! La multi ani, Merisor drag!
la 12.11.2015, 12:03
Multumesc, draga mea!
la 12.11.2015, 12:05
Vad ca-i inclinat spre mine, deci e bine...
la 12.11.2015, 12:10
Mmm, ce bine arata! La multi ani!!
la 12.11.2015, 12:11
L-am inclinat sa se vada si bumboanele ))
Sunt de-ale buuuune.

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking