Tort cu ciocolata si banane

Postat de VanessaAli in Torturi
8 Ian 2017 | 8929 vizualizari
Tort cu ciocolata si banane

Bunatati pentru colindatori! Acesta este tortul pregatit pentru tatal meu de ziua lui de nastere si de nume (Sf. Ioan ). Ieri le-am sarbatorit pe amandoua si am avut colindatori. Toata lumea a apreciat tortul si nimeni nu a lasat vreo bucatica in farfurie. Este prima data cand fac genul asta de crema si sunt extrem de multumita! Va recomand sa o incercati, pentru ca e delicioasa si are o consistenta mult mai buna ca si crema ganache simpla! Spor la gatit!  

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat+otet
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao

Sirop:

  • 1 l apa
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Crema:

  • 600 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 4 banane mici si foarte coapte

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 5 linguri frisca lichida

Decor:

  • ciocolata neagra
  • alune

Mod de preparare

Crema:

Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit, o punem la frigider pana cand o vom folosi.

Blat:

Din compozitia pentru blat, facem 3 blaturi (daca va pricepeti la taiat, puteti tripla cantitatile si faceti doar un blat pe care il taiati in 3). Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare, apa si zahar in felul urmator: adaugam doua linguri de zahar, urmate de o lingura de apa si tot asa pana la 8 linguri de zahar. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de ulei si le adaugam treptat peste albusurile batute bine, amestecand cu o lingura (intr-o singura directie). 

Folosind o sita, adaugam 4 linguri de faina, praful de copt stins cu otet, apoi cacaua si din nou, faina (cele 4 linguri ramase) pana se omogenizeaza bine si nu sunt cocoloase.

Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 20-30 de minute ( verificand cu o scobitoare ).

La sirop:

Punem zaharul intr-o craticioara, la foc mic, pana cand se caramelizeaza. Nu folositi lingura pentru a amesteca, ci doar miscati cratita. Turnati un sfert de apa peste si lasati sa fiarba pana se topeste zaharul. Turnati si restul de apa si mai lasati sa dea in clocot.

Opriti focul si lasati la racit. Dupa, puneti esenta de rom.

Scoateti crema de la frigider si bateti-o cu un intaritor de frisca si cu bananele mixate dinainte.

Asamblare

Impartim crema in 3 parti, 2 pentru umplut si una mai mica pentru exterior.


Asezam un blat pe un suport si il insiropam bine. Cu o lingura, punem peste el o parte din crema mai multa. Acoperim cu urmatorul blat, il insiropam si pe acesta si punem restul de crema.

Acoperim cu ultimul blat si il insiropam si pe acesta. Acoperim tortul cu crema lasata pentru exterior.

Glazura:

Punem ciocolata la baie de aburi si turnam frisca dupa ce s-a topit. Amestecam bine si lasam la racit pana cand e suficient de solida pentru a o turna, apoi glazuram tortul, lasand sa cada decorativ si pe margini.

Decor:

Cat inca glazura nu s-a intarit pe tort, razuim ciocolata neagra. 

Maruntim cu un cutit, un pumn de alune si la punem pe margine, prin aruncare.

 Tortul este gata! Acum, mai trebuie sa stea putin la rece si apoi e pregatit de savurare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert cu clementine

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert cu clementine

Iata cum se prepara Reteta de desert cu clementine Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici,...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 08.01.2017, 16:10
bun
la 08.01.2017, 16:18
O felie vreau si eu
la 08.01.2017, 16:28
Eu vreau 2 felii ca de maine nu mai mananc dulce.
la 08.01.2017, 17:39
la 08.01.2017, 18:05
Multumesc!
Camelya,Ina , grabiti-va ca mai este foarte putin!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking