Tort cu ciocolata si capsuni

Postat de CameliaComan in Dulciuri
21 Noi 2016 | 3921 vizualizari
Tort cu ciocolata si capsuni

Din pacate, nu am reusit sa fac o poza frumoasa si nici o poza la sectiune. A fost un tort foarte delicios!

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema ciocolata:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca
  • 400 g mascarpone
  • Crema de capsuni:
  • 400 g capsuni congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa
  • Pentru insiropat:apa+zahar
  • Glazura oglinda:
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • bomboane Raffaello si cocos

Mod de preparare

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema de ciocolata:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra,rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema de capsuni:

Punem capsunele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta. Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste capsune. Amestecam si spumam de cateva ori, iar apoi luam craticioara de pe foc.  

Asamblare: Taiem blatul in 3 sectiuni. Insiropam prima sectiune cu apa+zahar. Punem 3-4 linguri de crema de capsuni. Intindem uniform. Adaugam 4 linguri de crema de ciocolata. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de capsuni ramasa si nivelam. Punem 4 linguri de crema de ciocolata si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Pastram restul de crema de ciocolata pentru a imbraca tortul. Lasam tortul peste noapte si il imbracam in glazura a doua zi. Eu nu am avut suficient timp si am lasat tortul 4 ore la frigider iar apoi l-am scos si l-am imbracat in glazura. L-am lasat la frigider peste noapte. 

Glazura oglinda: Intr-un bol mic punem gelatina la hidratat in de 30 ml apa rece. Intre timp, punem intr-o craticioara cacaua, apa, zaharul si frisca. Lasam pe foc mic pana zaharul se topeste. Strecuram glazura dupa ce am luat-o de pe foc. Topim gelatina la bain-marie iar apoi o adaugam in glazura. Amestecam usor pana la omogenizare. Lasam glazura sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam la frigider 10 minute. Trebuie sa asezam tortul pe un gratar (eu am folosit gratarul de la cuptorul cu microunde) iar sub gratar trebuie sa avem o tava in care sa se scurga glazura. Imbracam tortul in crema de ciocolata ramasa. Turnam glazura. Repetam de mai multe ori acest procedeu pana tortul este frumos imbracat in glazura. L-am lasat in frigider pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2016, 16:48
Clar ai vrut sa-i intri la maxim in gratii socrelei..
la 21.11.2016, 16:50
Eram deja.
la 21.11.2016, 16:53
Lasa ca nicodata nu-i de ajuns, ca intr-o secunda i se poate pune pata....
la 21.11.2016, 16:55
Minunat!
la 21.11.2016, 17:03
ce tort frumos si cu siguranta a fost un deliciu.
foarte mult imi place glazura si cum l-ai ornat
La multi ani sarbatoritei!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking