Ingrediente
- Ingrediente pentru 2 blaturi :
- 250 gr unt
- 150 gr zahar
- 4 galbenusuri
- 150 gr faina
- 200 ml lapte
- 3 linguri cacao
- coaja de lamaie
- 5 gr praf de copt
Crema de ciocolata neagra :
- 250 gr ciocolata neagra
- 250 ml frisca lichida
Crema de visine :
- 500 gr visine proaspete sau congelate, fara samburi
- 5 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 2 linguri apa rece
Crema de ciocolata alba :
- 200 gr ciocolata alba
- 200 gr frisca lichida
Sirop de zahar ars :
- 150 gr zahar tos
- 250 gr apa
Pentru decor :
- 100 gr mascarpone
- 100 gr frisca lichida
- 50 gr ciocolata neagra
- 1 lingura zeama de la visine pentru culoare
Mod de preparare
Mod de preparare blaturi : 1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe consistenta unui pandispan, asadar, daca este cazul mai adaugati putin lapte. 2. Coacem pe rand cele doua blaturi in tava tapetata cu hartie de copt si unt , la 180º C,apoi le lasam la racit pe un gratar. Prepararea cremei de ciocolata neagra : 1. Punem pe foc ciocolata taiata bucatele impreuna cu frisca si o lasam pana ce s-a topit ciocolata. Cand s-a racit si a stat 2-3 ore la frigider o mixam pana rezulta o crema pufoasa. Crema de ciocolata alba se prepara identic cu cea din ciocolata neagra. Pentru sirop, se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda , altfel siropul va iesi amarui. Lasam la racit. Pentru decoratiuni, batem crema mascarpone impreuna cu frisca si zeama de la visine pana ce obtinem o consistena potrivita pentru executarea moatzelor. Ciocolata o topim la Bain-Marie si cu ajutorul posh-ului desenam pe o bucata de hartie cerata arabescuri sau alte modele care ne plac. Crema de visine : 1. Visinele ( eu am avut congelate ) le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 7-8 minute. Separat desfacem amidonul cu apa rece si il adaugam peste visine. Lasam la fiert inca doua, trei minute pana se ingroasa si dam crema la rece. Asamblarea tortului :
1. Asezam primul blat de cacao intr-o forma cu pereti detasabili, insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop si turnam crema de ciocolata neagra.Nivelam si lasam la frigider pana se intareste.
2. Asezam peste crema de ciocolata al doilea blat pe care-l insiropam, apoi turnam crema de visine si nivelam.
3. Urmeaza ultimul strat, cel de ciocolata alba. Nivelam si ii dam o forma. Eu am folosit forma speciala cu zimti.
4. Decoram la final cu crema maascarpone si formele din ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|