Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de Alepaty in Torturi
11 Sep 2016 | 4602 vizualizari
Tort cu ciocolata si mascarpone

O am in caietul cu prajituri de ceva vreme si ptr weekend-ul acesta am avut motiv de sarbatorit,aniversarea noastra de 7 ani si am facut acest tort care este perfect pentru 2 persoane, cantitatile se pot dubla pentru a avea dimensiunile unui tort normal. Eu am preferat sa il fac mai micut,nu de alta,dar e mai bine ptr mine,nu si pentru sotul meu care ar manca in fiecare zi orice dulce. Ps: poza cu tortul inainte de a-l taia nu am deoarece s-a papat foarte repede.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 40 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
  • 1 ou
  • 30 g zahar
  • 25 g faina
  • un varf cutit praf de copt

Pentru ganache:

  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata cu lapte

Crema mascarpone:

  • 350 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 5 g gelatina
  • esenta vanilie
  • 200 g zmeura sau capsuni

Glazura:

  • 100 g ciocolata (jumatate amaruie,jumatate lapte)
  • 70 g frisca lichida
  • 25 g unt

Mod de preparare

Pentru blat:

Topim untul impreuna cu ciocolata.

Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul.

Coacem intr-o forma unsa cu unt si faina si coacem cam 10-12 minute.


Pentru ganache:

Infierbantam bine frisca lihida,adaugam ciocolata rupta bucati.Se amesteca si se lasa la racit,inainte de a lasa la frigider pentru minim 4 ore.Eu am lasat peste noapte.

Dupa ce a stat suficient la frigider se mixeaza la viteza mare pana devine o crema ferma.

Pentru crema de mascarpone:

Mixam mascarponele cu zaharul pudra,batem frisca si o incorporam incet cu o spatula.

Adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de lapte si esenta de vanilie.

Punem blatul pe un platou,punem inelul detasabil,peste blat,punem ganache-ul apoi stratul de mascarpone si cateva bucati de zmeura.

Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore.

Glazura: Incalzim bine frisca lichida,adaugam untul si ciocolata. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei glazura apoi se niveleaza deasuora tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Postat de RODIMUR

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune

Postat de oanapl

Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune

Iata cum se prepara Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune Se încălzesc 250g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2016, 21:18
bun
la 11.09.2016, 21:18
la 11.09.2016, 21:51
la 11.09.2016, 22:10
delicioasa
la 11.09.2016, 22:21
Delicios!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking