Ingrediente
Pentru blat:
- 40 g ciocolata neagra
- 25 g unt
- 1 ou
- 30 g zahar
- 25 g faina
- un varf cutit praf de copt
Pentru ganache:
- 300 ml frisca lichida
- 150 g ciocolata amaruie
- 150 g ciocolata cu lapte
Crema mascarpone:
- 350 g mascarpone
- 150 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar pudra
- 5 g gelatina
- esenta vanilie
- 200 g zmeura sau capsuni
Glazura:
- 100 g ciocolata (jumatate amaruie,jumatate lapte)
- 70 g frisca lichida
- 25 g unt
Mod de preparare
Pentru blat:
Topim untul impreuna cu ciocolata.
Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul.
Coacem intr-o forma unsa cu unt si faina si coacem cam 10-12 minute.
Pentru ganache:
Infierbantam bine frisca lihida,adaugam ciocolata rupta bucati.Se amesteca si se lasa la racit,inainte de a lasa la frigider pentru minim 4 ore.Eu am lasat peste noapte.
Dupa ce a stat suficient la frigider se mixeaza la viteza mare pana devine o crema ferma.
Pentru crema de mascarpone:
Mixam mascarponele cu zaharul pudra,batem frisca si o incorporam incet cu o spatula.
Adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de lapte si esenta de vanilie.
Punem blatul pe un platou,punem inelul detasabil,peste blat,punem ganache-ul apoi stratul de mascarpone si cateva bucati de zmeura.
Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore.
Glazura: Incalzim bine frisca lichida,adaugam untul si ciocolata. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei glazura apoi se niveleaza deasuora tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|