Tort cu ciocolata si zmeura

Postat de bylaura in Torturi
8 Ian 2015 | 4048 vizualizari
Tort cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema ciocolata
  • 250 gr ciocolata
  • 250 ml frisca
  • Crema zmeura
  • 250 gr zmeura
  • 250 gr frisca
  • 1 lingura zahar
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 150 gr ciocolata + 100 ml frisca

Mod de preparare

  • Blat

Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.

Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat.

Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.

  • Crema cioco

Se pune intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici si se tine pe foc pana la omogenizarea cremei.

Se da la frigider peste noapte, apoi se mixeaza 5 min.

  • Crema zmeura

Se scoate zmeura de la congelator, se amesteca cu o lingura de zahar si se tine asa timp de o ora, apoi se pune la blender pana devine piure si zaharul este topit.

Se trece piureul de zmeura prin sita pentru a inlatura semintele apoi se amesteca cu frisca batuta spuma tare.

  • Glazura de ciocolata

Se topeste ciocolata amestecata cu frisca, apoi se lasa la racit.

 

Blatul se taie in 3 parti egale pe care se aseaza cele doua creme iar deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata.

Se mixeaza cei 200 ml frisca, se umple un pos si se orneaza tortul dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2015, 12:55
frumos
la 08.01.2015, 12:59
Merci Vladimir
la 08.01.2015, 13:09
la 08.01.2015, 13:16
Ce tort delicios
la 08.01.2015, 13:18
Ce tort bun si frumos ai facut!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking