Tort cu ciocolata si zmeura

Postat de ela in Torturi
13 Feb 2016 | 7070 vizualizari
Tort cu ciocolata si zmeura

Cel mai bun gust il are dupa doua zile

Ingrediente

  • BLAT:
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 praf de sare
  • 115 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • STRAT CIOCOLATA LAPTE:
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca neindulcita(dorna,am pus eu)
  • 1 praf de sare
  • 1 plic gelatina alba alimentara granulata(8gr)
  • 50 ml apa rece
  • STRAT ZMEURA:
  • 300 gr zmeura(200+100)
  • 250 gr ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • un praf de sare
  • 10 gr gelatina alba granulata
  • 50 ml apa rece colorant alimentar rosu(optional)
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 1 lingura unt
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de sare
  • 10 gr gelatina alba alimentara
  • 50 ml apa rece
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • GLAZURA:
  • 75 gr (2batoane mici)ciocolata snickers
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 gr alune nesarate

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul cat faceti blatul.Va iesi un blat mai tare care sa poata sustine straturile de crema.Imi pare rau ca nu am insiropat blatul cu zeama scursa de la zmeura,iesea mai aromat si mai moale.
Punem untul la topit intr-o craticioara,la foc mic,amestecand din cand in cand,pana se topeste untul.Adaugam zaharul si amestecam continuu pana se topeste,dar nu se lasa sa ajunga pana la punctul de fierbere.Oprim focul si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei,amestecand ocazional.Adaugam ouale,treptat,unul dupa altul,amestecand  bine, continuuCompozitia va parea la inceput grunjoasa,dar dupa ce adaugam ouale,va deveni neteda si stralucitoareFaina,cacaoa.,praful de copt  si sarea le cernem si peste ele adaugam compozitia de mai sus amestecan usor si omogenizand bine.Adaugam si esenta de vanilie.
Tapetam forma de copt cu hartie de copt si turnam aluatul.Dam la cuptor,la foc mic,cam 30minute(facem testul cu scobitoarea)Scoatem si lasam sa se raceasca.Pregatim forma de copt pentru asamblarea tortului,tapetand-o cu folie alimentara sau hartie de copt.
Pregatim crema de ciocolata intre timp:Gelatina o punem la hidratat in 50ml apa rece,intr-un recipient care poate fi pus si la microunde.Rupem  ciocolata cu lapte bucati mici si o punem la bain marie impreuna cu 100ml smantana pentru frisca.si cu un praf de sare.Cand s-a topit,luam de pe aburi.Punem gelatina 10secunde la microunde sau pe aburi,pana se topeste si o adaugam in ciocolata fierbinte,amestecand pana este bine incorporata.Lasam sa se raceasca si intre timp batem restul de 150ml smantana pentru frisca pana se intareste(nu mult ca se unteste),apoi o incorporam in ciocolata racita si amestecam usor.
Punem blatul de tort inapoi in forma,peste care adaugam crema de ciocolata cu lapte,nivelam bine si dam la frigider cam 30minute,pana se intareste crema suficient ca sa putem adauga urmatorul strat de crema.
Pregatim stratul de crema cu zmeura.Punem 200gr zmeura (100pastram pentru pus intregi in crema)intr-un blender cateva secunde.Eu am pus in magic bullet si s-a facut pasta asa ca nu am putut sa o strecor ca sa scap de seminte decat dupa ce am topit-o pe foc cu ciocolata.Daca iese subtire,treceti printr-o sita ca sa eliminati semintele.Avem nevoie cam de 200ml de compozitie pentru crema.
Punem gelatina la hidratat in apa,la fel ca mai sus.
Punem pe baie de aburi,ciocolata bucatele,pireul de zmeura,praful de sare,100ml smantana pentru frisca si lasam la topit.Punem gelatina la topit la microunde si o incorporam in ciocolata alba topita.Lasam sa se raceasca.Intre timp batem restul de smantana pe care o adaugam la ciocolata topita racita,amestecand usor.Adaugam zmeura ramasa,amestecand cu grija,Punem si colorantul daca vrem.Daca crema de ciocolata cu lapte s-a intarit,punem crema de zmeura peste ea si nivelam bine,apoi dam la rece pentru inca 30minute.
Pregatim crema de ciocolata alba:Punem gelatina la hidratat.Punem la topit ciocolata alba rupta bucatele,untul,praful de sare,mierea si 100ml smantana pentru frisca si esenta de vanilie.Adaugam gelatina topita ,batem smantana pentru frisca si amestecam in ciocolata topita si racita.Punem peste crema de zmeura intarita si nivelam bine.Lasam cateva ore sa se intareasca,inainte sa o scoatem din forma si sa o glazuram.Eu nu am avut timp sa o las si am ciopartit-o pe margini (((.
Pregatim si glazura:Taiem ciocolata snickers bucati mai mici,la fel rupem si ciocolata cu lapte.Punem pe baie de aburi cu frisca lichida si lasam sa se raceasca.Luam de pe foc si adaugam alunele,amestecand bine.Lasam  sa se raceasca pana la temperatura camerei,apoi o punem peste tort si nivelam.Lasam la rece cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2016, 14:03
Ce bunatate
la 13.02.2016, 14:13
la 13.02.2016, 14:16
la 13.02.2016, 14:22
O combinatie foarte buna! E si foarte frumos!
la 13.02.2016, 14:59
Cat de frumos este!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking