Tort cu clatite

Postat de sufletista in Dulciuri
8 Feb 2016 | 2556 vizualizari
Tort cu clatite

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri 3in 1
  • 1/2 plic praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • Clatite
  • 3 oua
  • 300 ml apa minerala
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • coaja de portocala
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri unt topit
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 ciocolata alba
  • Decor
  • piscoturi
  • fructe

Mod de preparare

Clatite-intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele.

Amestecam bine pana rezulta o compozitie fara cocoloase si o consistenta lichida(ca unei inghetate topite) pentru caltite subtiri.

Adaugam untul topit si racit si amestecam bine,acoperim bolul si dam la rece 30  min.

Incalzim tigaia bine o ungem cu ulei si adaugam un polonic in mijlocul tigaie si rotim tigaia ca aluatul sa alunece pe toata suprafata.

Le coacem pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie intinsa.

Blat-intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,

Adaugam uleiul in fir subtire ,apa si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,

Adaugam faina amestecata cu cafeaua,praful de copt si amestecam cu miscari unsoare,

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptoru incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca in tava.

Crema-intr-un vas adaugam 150 mi frisca,ciocolata rupta bucatele si punem vasul pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,

Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu mascarponele si mixam bine pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam restul de frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.

Ansamblare-pe un platou asezam blatul care il insiropam cu cafea,adaugam crema,clatita,crema-clatita si repetam pana obtinem inaltimea dorita(eu am folosit 12 clatite)imbracam tortul cu crema si pe margine adaugam piscoturile.

Dam la rece cateva ore(peste noapte) dupa care il decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu clatite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Desert Cusma lui Guguta

Postat de mirela0911

Desert Cusma lui Guguta

Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si...

Citeste continuarea

Desert pancakes cu banane si ciocolata

Postat de eumimi

Desert pancakes cu banane si ciocolata

Pasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate. Adaugam si faina treptat si amestecam bine. Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2016, 13:48
foarte frumos!
la 08.02.2016, 13:51
bun bun d d d d
la 08.02.2016, 14:05
delicioooos
la 08.02.2016, 14:08
excelent
la 08.02.2016, 14:25
Minunat!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking