Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir

Postat de BuniMaria in Torturi
3 Ian 2015 | 3632 vizualizari
Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir

Am mancat la Bunica si mi-a placut foarte mult.Am asteptat un moment special ca sa-l prepar si care ar fi fost mai bun decat noaptea dintre ani?

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de trandafir
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Caramel
  • 5 linguri de zahar pentru caramelizat
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata
  • 100 g, unt
  • 1 mandarina

Mod de preparare

Blatul

Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului.

Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura.

Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam compozitia in cratita si dam la cuptorul incins.

Este copt cand se rumeneste feumos,dar cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.

Crema

Caramelizam zaharul intr-o cratita cu acelas diametru cu cea in care am copt blatul.

Tapetam cratita cu zahar caramelizat si lasam sa se raceasca.

Crema

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o bezea ferma.

Scoatem telurile.

Adaugam dulceata de trandafir si amestecam usor.

Punem compozitia de bezea in cratita tapetata cu zahar caramelizat ,punem cratita intr-o alta cratita cu apa fierbinte si dam la cuptor pentru 35 minute.

Se face  testul cu scobitoarea.

Cand este copt ,stingem focul si lasam sa se raceasca in cuptor.

Blatul il taiem in doua.

O parte din blat o punem deasupra cremei si rasturnam cratita.

Ridicam cratita si punem si a doua parte de blat.

 

Glazura

Intr-un ibric sau cratita mai mica punem la topit ciocolata cu untul.

Le aducem in punctul de fierbere,stingem focul si amestecam  bine pentru omogenizare.

Turnam ciocolata peste tort si o intindem usor pe toata suprafata.

Am decorat cu o mandarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu aroma de trandafir

Postat de merisor67

Tort cu aroma de trandafir

Preparam mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste ele. Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 16:07
Daca-i cu bezea ...
la 03.01.2015, 16:19
tare bun.. si noi tot de la Bunica am gustat. E minunat!
la 03.01.2015, 16:20
Woow! Super tort!
la 03.01.2015, 16:23
Foarte bun!
la 03.01.2015, 16:27
Sa stiti ca e bun si cu glazura de ciocolata!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking