Tort cu crema de cacao si zmeura

Postat de daniastefania in Torturi
28 Iun 2015 | 2962 vizualizari
Tort cu crema de cacao si zmeura

Ingrediente

Pentru blaturi:

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao

Pentru crema de cacao:

  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri unt
  • 1/2 plic gelatina
  • 250 ml frisca

Pentru crema de zmeura:

  • 400 gr zmeura
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • 250 ml frisca

Pentru ornare:

  • 200 ml frisca
  • Zmeura
  • Bombonele colorate

Mod de preparare

Prima data vom face trei blaturi rotunde. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Impartim compozitia in trei parti, iar in una dintre ele adaugam cacao. Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, vom coace cele trei blaturi. Le vom coace la temperatura de 200 grade C cam 4 minute. Lasam apoi blaturile sa se raceasca. In acest timp vom face cele doua creme. Punem un plic de gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem pe foc cacao cu zaharul si apa. Cand s-a topit zaharul adaugam untul. Dupa ce s-a topit si untul, luam de pe foc si adaugam jumatate din gelatina. Amestecam bine sa se dizolve gelatina si lasam la racit

 Intr-un alt vas punem 350 gr zmeura si zaharul si fierbem 3 minute. Luam de pe foc strecuram, sa scapam de seminte si adaugam gelatina ramasa. Amestecam bine si lasam la racit. Batem bine cele 500 ml frisca, apoi adaugam jumatate la compozitia cu cacao si jumatate la cea cu zmeura. La cea cu zmeura adaugam si zmeura ramasa.

In tava in care am copt blaturile punem folie transparenta. Asezam primul blat alb, apoi punem crema de cacao. Asezam blatul cu cacao, apoi crema de zmeura si ultima data al doilea blat alb. Dam la frigider doua ore. Batem apoi frisca si ornam.  Asezam zmeura deasupra si presaram bombonele colorate. Tare bun tort, crema de cacao e ca o spuma de ciocolata, iar impreuna cu crema de zmeura usor acrisoara creeaza un echilibru perfect! Pofta la mancat!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Iata cum se prepara Reteta de tort de Sf.Gheorghe Blat : Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu doua blaturi

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu doua blaturi

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2015, 12:20
Bun pentru o zi de vara!
la 28.06.2015, 13:14
Multumesc Buni!
la 28.06.2015, 13:48
bun
la 28.06.2015, 15:34
Multumesc Bya!
la 28.06.2015, 15:55

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking