Tort cu crema de ciocolata

Postat de rhapsody in Torturi
9 Ian 2015 | 4245 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata

Cred ca ciocolata e cel mai bun medicament contra intristarii, asa ca va invit sa savuram o felie de tort ciocolatos ca sa ne revina la normal nivelul de dopamina.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua foarte mari (L)
  • 150g zahar
  • 130 g faina
  • 20g cacao
  • 25 ml ulei
  • Crema de ciocolata:
  • 500 g smantana lichida
  • 500 g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie(55%cacao)
  • 100 g smantana lichida
  • Decor:
  • 200 g smantana lichida
  • 100 g mascarpone
  • 20g zahar
  • 50 g ciocolata neagra
  • Sirop:
  • 50 ml sirop concentrat de zmeura
  • 150 ml apa plata

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.

4. Inglobeaza galbenusurile si uleiul in albusurile spuma mixand usor.

5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii. 7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l (in 5 felii egale)  pe orizontala.

Crema de ciocolata

1. Rupe ciocolata in bucati si pune-o impreuna cu 400 g smantana lichida intr-o cratita la foc mediu, amesteca pana cand ciocolata este complet topita, iar compozitia este omogena. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic. 

2. Lasa compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi o introduci in frigider pentru 40-60 minute. 

3. O scoti de la frigider, o mixezipana cand creste in volum si se deschide la culoare, iar mai apoi o repartizezi pe blat.   

Asamblare:

Pune o felie de blat pe un platou, intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, repartizezi crema de ciocolata si continui asa pana cand termini feliile. Introduci tortul in frigider pentru 2 ore minimum. 

   Glazura de ciocolata

 Pui ciocolata rupta in bucati impreuna cu 70 g smantana lichida, intr-o cratita cu fund dublu, pe foc mediu si amesteci continuu pana cand se topeste ciocolata. Opresti focul, adaugi restul de smantana lichida si amesteci energic. O lasi sa se racoreasca un minut apoi poti imbraca tortul cu ea.

   Scoti tortul din frigider, dai deoparte inelul si glazurezi blatul. Il introduci din nou in frigider pentru 40-50 minute.

  Pentru decor rupi ciocolata in bucati si o topesti la foc mediu, intr-o cratita cu fund dublu, impreuna cu 50 g de smantana lichida. Ameseteci pana cand se omogenizeaza compozitia, opresti focul si o lasi sa se raceasca la temperatura camerei.

Mixezi restul de smantana lichida cu zaharul. Adaugi mascarponele si ciocolata topita si amesteci pana cand sunt inglobate in frisca.

 Pui crema intr-un pos si decorezi tortul.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2015, 11:12
vreau si io ciocolatos d-asta! livrati si la domiciliu?
la 09.01.2015, 11:20
Aoleu ce bunaciune si ce frumusata,fata tu ma bagi in boale ma faci s ma las de caricaturile mele....
la 09.01.2015, 11:24
Corina, la nevoie livrez si la domiciliu numa' ca pan' ajung la tine e posibil sa-l mananc pe drum.
la 09.01.2015, 11:26
Cleme lasa, lasa ca nu-s caricaturi. Is numa' bunciuni.
la 09.01.2015, 11:28
delicios vreau si eu o portie mareee

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking