Tort cu crema de ciocolata

Postat de Meea in Torturi
17 Mar 2016 | 4941 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata

La multi ani, surioara mea draga!
          Sora mea este aceea care intotdeauna mi-a oferit tot ce are si intotdeauna m-a pus la curent cu "d-ale esteticului"-si ce usor e sa faci un tort pentri cei dragi cand sunt atat de talentati in specializarea lor! Nici nu am stat mult sa ma gandesc cum sa ii fac tortul,aveam deja pus in minte: " TREBUIE NEAPARAT SA FIE PE TORT O FOARFECA!". Nu pentru ca imi este sora -desi va spun ca e rasfat maxim sa fii in casa cu o coafeza- dar sunt foarte mandra de munca si talentul ei! Greeeeu ma multumesc cand vine vorba de a pune in practica ceea ce am in gand insa de fiecare data (chiar daca ma traaage tare de par:)) ) sunt MULTUMITA de rezultat! Eu cred ca o coafeza trebuie neaparat sa imbine esteticul cu ceea ce ii se potriveste fiecaruia si cu ce isi doreste fiecare-sora mea cu siguranta face asta! Ea este exemplul meu in tot ceea ce inseamna creatie si imaginatie! Noi,sora,mami si tati,suntem cei mai mandri de coafeza noastra! ♥

* Sunt compleeeet cucerita de blatul perfect galben,facut cu oua de casa! De cate ori vine tatal meu acasa cu oua de la tara ii tin un discurs despre "cat de bine arataa prajiturile facute cu ouale de casa",in final ajungand sa imi dau dreptate singura si sa privesc cum tata mananca omleta facuta din oule magice :)))
-KSSS

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • jumatate de plic praf de copt
  • vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 200g ciocolata
  • 50ml frisca lichida
  • un plic gelatina
  • 200ml frisca lichida
  • 100g zahar pudra
  • Ingrediente sirop:
  • 5 linguri de zahar
  • o cana de apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente decor:
  • aprox. 250ml frisca lichida
  • colorant alimentar galben
  • pasta de zahar neagra
  • floricele comestibile

Mod de preparare

Blatul: Cuptorul meu nu coace prea bine asa ca eu  a trebuit sa fac blaturile pe rand (in numar de 3). Asadar pentru primul blat mixam spuma tare albusurile. Separat,mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul,pana cand zaharul s-a topit. Peste spuma de albusuri adaugam amestecul de galbenusuri si omogenizam. Punem in continuare faina,un varf de cutit praf de copt (puteti pune si 2 varfuri) si vanilia. Punem in tava pentru tort cu peretii detasabili, tapetata cu ulei si faina sau direct cu hartie de copt. Lasam la cuptor pana cand blatul s-a copt bine si repetam aceasi pasi pentru urmatoarele 2 blaturi.

Siropul: Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam o cana de apa. Atentie la "explozie"!! Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.

Crema: Pe baie de aburi topim ciocolata impreuna cu cei 50ml de frisca lichida. Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o adaugam peste ciocolata racita putin. Separat, mixam cei 200ml de frisca lichida (atentie sa nu mixati prea mult, frisca se va taia- AM PATIT-O :)) ). Adaugam ciocolata peste frisca si amestecam usor.

Asamblare: Punem in forma de tort primul blat pe care il insiropam biiine. Punem apoi jumatate din crema de ciocolata si apoi urmatorul blat,la fel, insiropat. Peste al doilea blat punem restul de crema si acoperiam tortul cu ultimul blat,insiropat. Dam tortul la frigider pentru cateva ore apoi scoatem peretii detasabili.

Din pasta de zahar (inca nu am o reteta pentru aceasta, eu am primit-o de la o prietena, dar curand voi incera si eu sa fac pasta de zahar in casa-MI-E TARE GROAZA:)) ), modelam o foarfeca si un pieptan (primul pieptan al surorii mele,cand incepuse sa aranjeze parul,fusese de aceasta forma).

   Imbracam tortul in frisca (frisca simpla sau amestecata cu gelatina) + colorantul galben. Pe margini facem niste bilute cu ajutorul posului,in mijloc asezam foarfeca si pieptanul si cateva floricele.
    Lumina nu mi-a fost prietena cand am facut tortul dar gustul intotdeauna i-a incantat pe toti ♥

 

Aici sunt cateva dintre coafurile mele preferate facute de sora mea ♥ :

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2016, 17:21
Sa -ti traiasca surioara Frumoasa surpriza i-ai facut
la 17.03.2016, 17:24
superb
la 17.03.2016, 17:28
ce tort frumos si delicios!
la 17.03.2016, 17:35
Chiar frumos a iesit blatul cu oua de tara. Sa-ti traiasca surioara si sa fie sanatoasa!
la 17.03.2016, 17:47
ce bine arata

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking