Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- Crema:
- 400 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca ( eu am folosit 200 ml smantana pentru frisca si 200 ml frisca lichida)
- Sirop:
- 150 ml lapte
- 100 g zahar
- o lingura nuca de cocos
- Pentru ornat:
- un plic spuma de frisca
- 150 ml lapte
- Pentru decor':
- nuca de cocos
- bomboane raffaello
Mod de preparare
Pentru blat procedam astfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat. Mixam pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin ca o crema, dupa care rasturnam peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se amestecam usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava ( 24 cm diametru..eu am folosit un vas de yena) pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina.
Se da la cuptor pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoare. Se scoate si se lasa la racit.
Crema am preparat-o cu o seara inainte astfel : am amestecat ciocolata rupta bucatele cu smantana pentru frisca si frisca lichida si le-am pus la foc mic. Am adus compozitia la punctul de fierbere, am dat-o deoparte si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Se lasa la racit apoi o lasam peste noapte la frigider. A doua zi o mixam pana se intareste si devine pufoasa.
Pentru sirop procedam astfel: punem laptele cu zaharul si nuca de cocos la foc si dam cateva clocote dupa care o lasam la racit.
Taiem blatul in 3 parti egale...il insiropam pe primul si punem un strat de crema, il insiropam pe al doilea si punem un strat de crema , il insiropam pe al treile si punem ultimul strat de crema mai subtire si ornam cu frisca.
Pentru decor am folosit bomboane raffaello.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|