Tort cu crema de ciocolata si crema de lapte cu visine

Postat de mirela0911 in Retete Montare D’oro
14 Dec 2018 | 2882 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata si crema de lapte cu visine

Pentru ca in luna decembrie este ziua de nastere a nepotilor mei, unul din ei sarbatorindu-si ziua in 24 decembrie, le-am pregatit un tort pe placul lor, adica un tort ciocolatos. Chiar daca este cu ciocolata, m-a ajutat foarte mult frisca Montare D'oro care si-a facut treaba si de aceasta data. Cum? M-a ajutat la prepararea cremei de ciocolata, la cea de lapte cu visine si chiar si la glazura de ciocolata. E o placere sa lucrezi cu aceasta frisca!  

Ingrediente

Pt.blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 3 lg apa rece
  • 3 lg ulei
  • 130 g faina alba
  • 20 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie cu 52% cacao
  • 400 ml frisca lichida Montare D'oro
  • 100 ml frisca Montare D'oro batuta
  • 2-3 lgt esenta de rom
  • visine de la borcan puse pt. prajituri

Pt. insiropat:

  • siropul de pe visinele pt.prajituri
  • apa dupa gust

Pt. crema de lapte cu visine:

  • 80 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • visine congelate/puse pt. prajituri
  • 100 ml frisca Monare D'oro batuta

Pt. ornat:

  • crema de ciocolata de mai sus
  • 100 g ciocolata amaruie cu 52% cacao
  • 80 ml frisca lichida Montae D'oro
  • 100 ml frisca Montare D'oro batuta
  • dulciuri pt. ornat la alegere
  • bombonele decorative

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeazsa pana se obne o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurle se amesteca cu uleiul s se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Intr-un bol se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize. Se toarna blatul intr-o forma rotunda tapetata cu diametrul de 23 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentu cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca apoi se scoate pe un gratar. Dupa ce s-a racit complet, se taie in trei parti.

Pt.insiropat: Siropul scurs de pe visinele din borcan se amesteca cu apa dupa gust, in functie si de cat este de dulce siropul. In caz contrar, se poate folosi zeama de la compot.

Crema de ciocolata: Intr-o cratita se pune frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati mici. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza totul. Se lasa la racit cel putin 2 ore. Se toarna esenta de rom si se mixeaza la viteza mica pana incepe sa devina pufoasa. Nu se mixeaza mult pentru a nu deveni foarte tare. Cei 100 ml frisca se bat spuma apoi se incorporeaza in crema de ciocolata.

Crema de lapte cu visine: Intr-o cratita cu fundul dublu se amesteca faina cu zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele cate putin si se omoenizeaza. Se pune pe foc mic si se amesteca coninuu pana se ingroasa ca o budinca. Visinele se dau la blender, se dau apoi prin sita si se adauga peste crema. Se mai lasa putin pe foc apoi se lasa la racit amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta obtinand o crema pufoasa.

Asamblare tort: pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza cu sucul de visine. Se unge cu o parte din crema de ciocolata iar deasupra se asaza visinele din borcan scurse bine de sirop. Se asaza al doilea blat, se unge cu crema de lapte si visine iar deasupra se pune ultimul blat insiropat. Se da la rece pentru o ora apoi se unge cu crema de ciocolata ramasa de la crema. Se da din nou la rece.

Intre timp se prepara glazura. Ciocolata se rupe bucati si se pune frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna repede peste tot, lasand sa curga si pe margini.

Frisca se bate spuma apoi se fac moatze pe margini. Se orneaza cu dulciurile preferate si cu bombonele decorative.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si crema de lapte cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2018, 20:26
frumos
la 14.12.2018, 20:26
la 14.12.2018, 20:29
Cu cremă de ciocolată și cu vișine, trebuie să fie excelent!
la 14.12.2018, 20:35
Ce frumusețe de tort! Deliciu cu ciocolată!
la 14.12.2018, 20:39

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking