Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie

Postat de Zamfira in Torturi
1 Noi 2015 | 25692 vizualizari
Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie

Ingrediente

  • Blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 5 linguri făină
  •  4 linguri cacao
  •  esenţă de migdale
  • Cremă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahăr
  •  4 gălbenuşuri
  •  60 g făină
  •  1 zahăr vanilinat
  • 200 g unt
  • Cremă de ciocolată
  •  2 ouă
  • 60 g zahăr
  •  200 g ciocolata amăruie (85% cacao)
  •  50 ml cafea
  • 200 ml frişcă
  • Ornat:
  • fulgi de migdale
  • glazură de ciocolată albă şi neagră de la dr.Oetker

Mod de preparare

Blat

Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Batem albuşurile spumă cu restul de 4 linguri de zahăr. Amestecăm cele două compoziţii, adăugăm esenţa de migdale, făina în ploaie şi cacao treptat. Turnăm compoziţia într-o tavă de tort 26 cm tapetată cu hârtie pentru copt unsă cu puţin unt. Punem tava în cuptorul preîncălzit la foc moderat pentru 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Lăsăm blatul să se răcească. Se taie blatul în trei.

Crema de vanilie

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina şi zahărul vanilinat şi laptele. Punem crema pe foc mic, amestecăm permanent. După ce fierbe câteva minute lăsăm crema să se răcească. Când crema este rece complet adăugăm treptat untul.

Crema de ciocolată

Mixăm albuşurile cu 30 g zahăr, gălbenuşurile cu celelate 30 g zahăr. Topim ciocolata (de preferat o ciocolată amăruie). Lăsăm ciocolata să se răcească puţin (40 C), apoi adăugăm treptat cafeaua şi nu ne oprim din amestecatul compoziţiei. Cafeaua trebuie să aibă aceaşi temperatură cu ciocolata topită. Adăugăm ciocolata la gălbenuşuri şi adăugăm spuma de ouă şi frişcă. Omogenizăm totul cu grijă pentru a nu strica consistenţa spumei cu mişcări de rotaţie de jos în sus.

 

Punem cremă de ciocolată pe primul blat. (păstrăm din cremă pentru a îmbrăca tortul cu cremă) Punem toată crema de vanilie pe următorul blat. Ungem tortul cu crema de ciocolată. Ornăm cu fulgi de migdale. Deasupra se poate pune puţină glazură de ciocolată albă şi neagră de la dr.Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Postat de RODIMUR

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2015, 22:41
la 01.11.2015, 22:47
Camelya
la 01.11.2015, 22:57
bun bun
la 01.11.2015, 22:58
Motan
la 01.11.2015, 22:59
Cred ca o felie mi-ar prinde bine

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking