Tort cu crema de dulce de leche si fistic

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Torturi
16 Noi 2012 | 11450 vizualizari

A sosit timpul sa va povestesc cum am pregatit al doilea tort de ziua mea pentru a doua tura de invitati din weekendul care a trecut. Cel mai indicat ar fi sa pregatiti tortul cu o zi inainte de servire. Toate ingredientele se vor imbina mult mai bine, mai armonios, blatul va prelua din crema si va rezulta o dulciosenie grozava. Invitatii vor fi fericiti, iar voi veti fi impliniti ca ati realizat un tort de SENZATIE! Poate parea foarte dulce la prima privire asupra ingredientelor folosite insa farmecul consta in amestecarea cremei cu branza de vaci, cea potrivita pentru cheesecake si imbinarea cu ciocolata alba si dulce de leche, este extrem de gustoasa. Azi la Stiati ca... utilizarile culinare ale Fisticului: Este folosit la prepararea deserturilor ca: inghetata, baclavaua, biscuitii. In vestul Americii se prepara o salata de fistic proaspat, frisca, fructe conservate si branza de vaci proaspata (numa' buna de incercat!). Este folosit in bucatariile din Orientul Mijlociu si Apropiat la preparatele de tip pilaf, servite cu fructe uscate si condimente. Mai este folosit pentru a adauga textura la unele preparate pe baza de carne si legume, in special la curry-uri, dar si peste bucati de carne si peste. Utilizarile sale sunt asemenatoare cu cele ale semintelor de pin si migdale. Sursa: [Fisticul].

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 17.11.2012, 09:56
Multumesc, multumesc
la 22.11.2012, 11:46
ce bine arata
la 29.03.2013, 23:44
Daciana, te rog mult da-i un sfat
"Ica Garaba
Am o mare dezamagire, am facut blaturile de la tortul cu branza si fistic, dar crema este tare moale, cred ca trebuie sa improvizez alta crema. Imi dai o idee??Mi-am dorit atat de mult acest tort dar.....
Like ·

Bucataras.ro dupa care reteta?
Like · Reply · 19 minutes ago

Ica Garaba dupa reteta :tort cu dulce de leche si fistic, crema 300 gr lapte condensat, 300 gr ciocolata alba , topit, pus la frigider si amestecat cu branza de vaca


i-as raspunde eu dar nu am idee
la 30.03.2013, 13:09
Buna Ica, pune mai multa branza de vaca si las-o la rece mnim o ora. Eu nu folosesc gelatina si alti conservanti care sa confere consistenta, asa ca am improvizat si am mai adaugat branza. Sau poti pune mascarpone sau alta crema branza si va avea mai multa consistena. Succes!
la 22.07.2013, 22:45
este un super tort
la 10.03.2015, 10:31

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking