Tort cu crema de frisca si ciocolata

Postat de eumimi in Dulciuri
8 Mar 2016 | 3093 vizualizari
Tort cu crema de frisca si ciocolata

Un tort bun, racoritor, delicios. reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-crema-de-frisca-si-ciocolata/

Ingrediente

Mod de preparare

Incepem prin pregatirea blatului.

Se mixeaza albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand bezeaua se intareste.

Adaugam galbenusurile si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat, praful de copt si cacao si amestecam usor. Taptetam o tava de aragaz cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. Nu deschidem usa cuptorului decat dupa 15 minute sa testam cu scobitoaea prajitura.

Intre timp pregatim crema: mixam praful de frisca cu laptele. Gelatina o hidratam in 100 ml apa si o lasam 10 minute. O punem apoi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde (pentru 10 secunde la microunde) sa se topeasca. Amestecam gelatina sa nu mai existe particule netopite si adaugam 3 linguri de zahar si amestecam putin sa se topeasca. Adaugam amestecul de gelatina peste frisca si amestecam bine.

Blatul l-am taiat in 3 parti egale, am oprit cateva frimiturele rezultate de la feliere pentru ornat si am trecut la asamblarea lui: am pus prima parte pe un platou, am insiropat-o foarte putin cu compot de visine si am pus jumatate din crema de frisca, apoi am pus visine din compot dupa ce le-am scos samburii si le-am scurs bine. Am pus cel de-al doilea blat, l-am isiropat si am pus apoi restul de crema si apoi visine.

Ultimul blat l-am insiropat si am turnat deasupra lui crema de ciocolata topita pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte. Am topit si cuburile de ciocolata alba la  cuptorul cu microunde si am facut un grilaj in centrul tortului. Pe margini am pus frimiturile oprite si visine din compot.

Dam la frigider pentru cel putin 20-30 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2016, 18:48
Super!!!
la 08.03.2016, 19:04
Dar nu il pot muta din categoria asta
la 08.03.2016, 20:03
Rezolvă Bucătăraș Anca,dă-i un mesaj!
la 08.03.2016, 21:43
Foarte bun!
la 09.03.2016, 08:30

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking