Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure

Postat de rocsi_1612 in Torturi
1 Ian 2016 | 5072 vizualizari
Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure

La multi ani! Noul An sa va aduca sanatate multa, ca restul le mai facem noi. Multe impliniri frumoase si tot ce e mai bun pe lume, de asta sa aveti parte!

Ingrediente

  • Blat:
    • 8 oua
    • 8 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • 5 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 2 galbenusuri
    • 350 ml lapte
    • 2 linguri si 1/2 amidon
    • 500 gr mascarpone
    • 150 gr zahar
    • coaja rasa de la o lamaie mare
    • 5-6 linguri zeama de lamaie
    Pentru caramel:
    • 10 linguri zahar
    • 10 linguri frisca lichida
    • 1 lingura unt
    • o mana alune de padure
    Pentru decor:
    • 200 ml frisca lichida
    • 250 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • bombonele pentru decor
    • bomboane toffiffe
    • topping de caramel

Mod de preparare

Blatul: Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam uleiul. Punem cacaoa cernuta, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de care, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Impartim compozitia in 3 boluri, in mod egal. Ungem cu unt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, o tapetam cu hartie de copt. Punem prima parte de compozitie, introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Scoatem prima foaie cand este gata si procedam la fel si cu celelalte doua. Le lasam sa se raceasca. Crema: Galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam amidonul, putin lapte si amestecam energic. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon. Invartim continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o mixam putin, adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. La final adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Caramelul: Punem intr-o cratita mai groasa zaharul, transferam pe foc pana se caramelizeaza. Adaugam untul, amestecam pana se topeste, apoi turnam frisca lichida. Fierbem caramelul al foc mic 5-6 minute, il tragem de pe foc si il lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie caldut. Alunele le prajim putin intr-o tigaie si le taiem grosier. Tapetam tava in care am copt blaturile cu folie alimentara (sa fie detasabila tava). Asezam primul blat, punem jumatate din caramelul caldut si il intindem, presaram cateva alune. Punem crema, o nivelam, iar blat, caramel, alune, crema, iar blat si restul de crema. Dam tortul la rece 3-4 ore. Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si le mixam pana devin o spuma. Scoatem tortul din tava, il asezam pe un platou. Il imbracam cu frisca, facem cateva moate de frisca, il decoram cu bombenele colorate si bomboane toffiffe. Unde am pus toffiffe, punem cu lingurita putin topping de caramel si il lasam sa se scurga in jos. Il dam la rece 1-2 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Retete similare

Tort Strumpfesc cu branza si caramel

Postat de claudiaO

Tort  Strumpfesc cu branza si caramel

Am inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2016, 20:25
excelent tort
la 01.01.2016, 20:29
Imi place combinatia!
la 01.01.2016, 20:37
Chiar asa este Bya
la 01.01.2016, 20:38
Multumesc Stefania
la 01.01.2016, 20:40
Ce bine arata si in sectiune

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking