Tort cu crema de lamaie si caramel

Postat de diaconta in Torturi
14 Apr 2016 | 8719 vizualizari
Tort cu crema de lamaie si caramel

Cum vă spuneam, acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am pregătit pentru aniversarea nepoatei mele. Un tort simplu dar foarte gustos. Si uşor de pregătit.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 30 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri miere de albina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Sare

Cremă de lamâie:

  • 3 galbenusuri de ou
  • 120 g zahar
  • Zeama de la o lamâie
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida

Nuca caramelizata:

  • 100 g zahar
  • 100 g nuca

Glazura ciocolata:

  • 150 g ciocolata 55% cacao
  • 70 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 3-4 linguri caramel,dupa reteta de aici:http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2016/01/caramel-sarat.html

Pentru ornat, bezele,flori din ananas

Mod de preparare

Pentru blat am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Am amestecat faina cu grisul,cacaoa si praful de copt.

Am mixat spuma albusurile.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat laptela ,pentru ca zaharul sa se topeasca mai usor.

Am adaugat apoi uleiul,turnându-l în fir subtire.

Peste crema de galbenusuri ,am pus faina amestecata cu grisul si cacaoa iar apoi spuma de albusuri.

Am amestecat usor cu o paleta.

Am tapetat o tava de 38x25 cm cu hârtie de copt,am pus compozitia în tava si am pus la cuptor la 180 de grade  pentru 20-25 de minute.

Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca,apoi l-am taiat pe lungime în 3 bucati de aproximativ 12,5 cm latime.

Pentru crema de lamâie am mixat galbenusurile cu zaharul,am pus amidonul,laptele si zeama de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi.

Am amestecat pâna ce s-a îngrosat,am lasat sa se raceasca si am amestecat cu frisca batuta.

Am caramelizat zaharul ,iar când acesta a avut culoarea chihlimbarului,am adaugat miezul de nuca.

Am pus nuca pe o hârtie de copt,iar dupa ce s-a racit am zdrobit-o cu ciocanul de snitele.

Am asamblat tortul.

Peste primul blat am pus crema de lamâie,nuca caramelizata si caramel.

Am acoperit cu a doua foaie de blat,crema,nuca si caramel.

Am pus al treilea blat deasupra.

Pentru glazura am pus toate ingredientele pe baie de aburi.

Când ciocolata s-a topit,am luat de pe foc si  dupa ce s-a racit suficient,am pus-o deasupra blatului.

Am îmbracat si marginile tortului cu crema de lamâie ,caramel si nuca caramelizata.

Am taiat câteva felii subtiri de ananas si le-am pus în cuptor la 120 de grade.

Dupa o ora,le-am pus în tava de briose si le-am lasat pâna s-au uscat foarte bine.

Am ornat cu florile din ananas si bezele.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2016, 19:19
Ai tupeu, spune drept de unde ai sutit reteta
la 14.04.2016, 19:40
frumos
la 14.04.2016, 19:55
Cat de frumos este tortul! Delicios!
la 14.04.2016, 19:57
Na poftim! Alt bunaciune!!
la 14.04.2016, 19:57

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking