Ingrediente
- Ingrediente blat (diametru aprox. 16cm):
- 5 oua
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 100g ciocolata
- jumatate de plic praf de copt
- vanilie
- Ingrediente crema:
- 100g zahar
- 100g faina
- 2 linguri amidon
- 400ml lapte
- 150ml frisca lichida
- Ingrediente sirop:
- 5 linguri zahar
- o cana de apa
- esenta de vanilie
- Ingrediente decor:
- 250ml frisca
- un plic gelatina
- colorant alimentar rosu,galben
Mod de preparare
Lista de ingrediente corespunde unui singur tortulet. Pentru blat,mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand se formeaza o bezea tare si lucioasa. Punem apoi ciocolata topita si galbenusurile si mixam incotinuare. Adaugam apoi si faina,cacaua,praful de copt si vanilia.Punem hartie de copt in tava cu peretii detasabili,intindem usor blatul si lasam la cuptor pana cand se coace. Taiem blatul in 3.
Pentru crema,punem intr-o cratita faina,zaharul si amidonul si amestecam bine. Turnam apoi in fir subtire laptele,amestecand usor. Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana cand compozitia se intareste ca o budinca (dureaza aprox. 10 minute). Lasam crema la racit,timp in care mixam frisca lichida pana cand devine densa. Punem din frisca batuta in crema de lapte,amestecand usor pana la incorporare completa.
Siropul il pregatim astfel: punem 2 linguri de zahar la caramelizat. Adaugam apoi apa si restul de zahar (cele 3 linguri),vanilia si lasam sa dea un clocot.
Asamblare: punem pe o farfurie primul blat,il insiropaaam binneeee de tot si apoi punem jumatate din crema de lapte. In urmatorul blat decupam un santulet pe care il umplem cu 2 linguri din crema de lapte amestecata cu colorant alimentar rosu (vezi pozele de mai jos). Insiropam usor pe margini al doilea blat,peste care punem restul de crema de lapte (alba). Punem si ultimul blat,il insiropam si dam tortuletul la frigider pentru 1-2 ore.
Pentru decor mixam frisca lichida. Separat,punem gelatina la umflat apoi o lasam la cuptorul cu microunde 2-3 secunde. Amestecam cu ajutorul unei spatule frisca batuta cu gelatina topita. Jumatate din frisca cu gelatina o amestecam cu colorant rosu si cealalta jumatate cu colorant galben,apoi facem floricele pe tortulet. Asa-i ca arata taaare dragut?
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|