Tort cu crema de lapte condensat si capsuni

Postat de diaconta in Torturi
7 Iun 2016 | 6710 vizualizari
Tort cu crema de lapte condensat si capsuni

Pentru că am găsit la piaţă căpşuni foarte gustoşi,am zis să profit şi să fac un desert rapid. A rezultat un desert răcoros, tocmai bun de savurat într-o zi călduroasă de Duminică. Blatul umed s-a combinat foarte bine cu jeleul de căpşuni şi crema fină din lapte condensat şi iaurt. O parte din cremă şi jeleu le-am folosit pentru doua deserturi la pahar.

Ingrediente

Blat:

  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • Sare
  • 5 g praf de copt

Jeleu de capşuni:

  • 700 g capşuni
  • 200 g zahar gelifiant Margaritar

Crema de lapte condensat si iaurt:

  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  • 150 g iaurt
  • 400 ml smântâna pentru frisca
  • 50 ml lapte
  • 6 foi gelatina
  • Vanilie
  • Capşuni

Mod de preparare

Pentru blat,am mixat untul moale cu zaharul pudra.

Când am obtinut o crema, am adaugat pe rând cele 3 oua mixând dupa fiecare.  Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt, iar la final zeama de lamâie.

Am pus compozitia într-o tava  cu diametrul  de 20 cm tapetata cu hârtie de copt.

Am copt 30 de minute la 180 de grade, apoi l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit jeleul de capsuni.

Am curatat capsunii apoi i-am maruntit cu ajutorul blenderului Breville.

I-am amestecat cu zaharul gelifiant si apoi am fiert pâna am obtinut consistent dorita.

Daca nu aveti sau nu vreti sa folositi zahar gelifiant,puteti sa folosit zahar obisnuit si sa adaugati 3 folii de gelatina sau 5 g gelatina granulata(gelatin o veti hidrata si o veti adauga în compozitia calduta, amestecând pâna ce se raceste).

Am lasat si jeleul sa se raceasca complet.

Pentru crema de lapte condensat, am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze.

Am mixat smântâna pentru frisca si am pus-o la frigider.

Am amestecat laptele condensat si iaurtul, dupa ce, în prealabil le-am lasat la temperature camerei.

Am  încalzit laptele si am pus în el foile de gelatina scuse de apa. Am amestecat sa se topeasca complet.

Când laptele s-a racit, l-am pus treptat  cu laptele condensat si iaurtul.

Am încorporat apoi usor frisca,am pus vanilia si am pus crema la frigider pâna ce a început usor sa se închege.

Intre timp am pregatit blatul.L-am taiat în doua si am pus jeleu de capsuni. L-am asezat pe un platou si a pus inelul formei în care am copt blatul, în jurul lui.

In interiorul inelului am pus o folie pentru ca  sa nu se lipeasca crema de el.

Am mai pus un strat de jeleu deasupra blatului, apoi am pus crema de lapte.In interiorul stratului de crema, am mai intercalat jeleu de capsuni si capsuni taiati bucati.

Am lasat la frigider peste noapte sa se întareasca foarte bine.

Cum am spus, am pregatit si doua deserturi la pahar cu aceeasi crema si jeleu.

Se serveste foarte rece.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte condensat si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Constelatialeu

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa Intr-un recipient mai inalt am pus crema de mascarpone, am adaugat smantana si laptele condensat si am mixat cateva minute, apoi...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Postat de Constelatialeu

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Cum se prepara Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios Jeleu si blaturile le-am pregatit cu o zi inainte. Jeleu : Am curatat capsunile de codite, le-am spalat sub jet de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2016, 22:55
Iac-asa,ca am vazut ca acum se aduc torturile )))))
la 07.06.2016, 22:56
Esti obraznica, zau asa, cu indecentul asta apari si nici nu-i trecu de 12 noaptea...
la 07.06.2016, 23:02
mama, mama ce bunatate!
la 07.06.2016, 23:04
Ce frumos e!
la 07.06.2016, 23:04
Cleme,sa-l iau inapoi sa vin mai tarziu? )))))))

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking