-
Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase
-
Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa
-
Mixati apoi galbenusurile cu uleiul
-
Adaugati apoi laptele peste galbenusuri
-
Rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus
-
Amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula
-
Tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia
-
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute
-
Faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj
-
Cat timp se raceste blatul pregatiti crema
-
Piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul Hand Blenderului Breville, pasand aproximativ 200 gr de capsuni proaspete, apoi il treceti prin sita
-
Puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti
-
Turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit
-
Mixati branza mascarpone pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin
-
Mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula
-
Adaugati la final piureul de capsuni
-
Hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema
-
Amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute
-
Taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil
-
Taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema
-
Ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia