Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"

Postat de merisor67 in Torturi
29 Aug 2012 | 4697 vizualizari
Tort  cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"

Este o reteta proprie asa ca pot sa-l denumesc cum vreau, nu?

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri faina
  • sare
  • Pentru crema:
  • 4 felii mari de pepene galben
  • 500 gr frisca lichida
  • 4 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • Pentru ornat caramel din:
  • 25 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 150 gr nuci taiate

Mod de preparare

Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare si am adaugat treptat zaharul. Am batut bine cu telul pana s-au intarit albusurile apoi am adaugat apa minerala si am scos telul. Am folosit in continuare o lingura de lemn. Am adaugat pe rand galbenusurile amestecand usor sa nu se lase compozitia, apoi uleiul, nuca macinata, dar nu prea fin. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Am uns o forma detasabila de tort( 25 cm diametrul), am turnat compozitia introdus-o in cuptor. Am copt 35 de minute la temperatura de 180 grade.

Intre timp am facut crema. Pepenele l-am curatat, l-am taiat bucati si l-am trecut prin blender. Frisca am batut-o cu mixerul, apoi am amestecat-o cu pepenele.

Am adaugat si doua linguri de zahar farin pentru ca nu mi s-a parut suficient de dulce, apoi am stors putina zeama de lamaie si am amestecat.

Am dat vasul cu compozitia la frigider pana s-a racit blatul de tort. Cand acesta a fost rece, am taiat in doua, dar nu in mod egal, am lasat mai mult la blatul pe care l-am asezat primul in forma in care s-a copt.

Am insiropat putin cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom.

Am pus gelatina intr-un ibric si am turnat apa rece peste ea, cam cu un deget deasupra ei mai multa apa. Am lasat cateva minute sa sa umfle, apoi am pus-o la topit la foc moale amestecand continuu. Dupa ce s-a lichefiat am turnat-o fierbinte peste crema si am amestecat cu mixerul repejor la viteza mare pentru a se omogeniza bine gelatina cu crema. Am impartit crema in doua parti. Prima parte am rasturnat-o imediat peste blatul insiropat, iar in a doua parte am adaugat 4 linguri de cacao, am omogenizat si am rasturnat-o imediat peste crema cealalta. Am nivelat, am pus celalalt blat, insiropat si el, deasupra si am introdus imediat la frigider acoperita cu folie alimentara. Am lasat aproximativ doua ore. 

Intre timp am facut si caramelul. Am pus zaharul intr-un vas pe foc, iar in alt vas untul si laptele tot pe foc. Cand zaharul s-a diluat, am pus laptele cu untul topit si am mai lasat pe foc, mestecand continuu pana s-a dizolvat tot zaharul, apoi am adaugat nuca taiata marunt si am lasat la racit.

Dupa ce s-au inchegat cremele, am scos tortul din frigider si am turnat caramel deasupra. Am mai ornat si cu putin ness.

Crema cu cacao a iesit putin amaruie, iar cealalta dulceaga simtindu-se aroma pepenelui galben.

La multi ani, Dia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Postat de momo121

Desert cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Pentru inceput pregatim blatul:        Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.    ...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si aroma de trandafiri

Postat de merisor67

Desert tort cu ciocolata si aroma de trandafiri

Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2012, 23:01
super!)
la 29.08.2012, 23:01
Fain!
la 29.08.2012, 23:06
ce pot sa spun eu ,m-ai lasat fara cuvinte iti multumesc din suflet draga mea si ma bucur ca am facut prajitura aceea cu branza si visine
la 29.08.2012, 23:07
Chiar fain...si frumos gestul...te imbratisez! Si la multi ani inca o data Diei noastre iubite!
la 29.08.2012, 23:09
Dia, nu stiu daca iti place combinatia, am primit un pepene galben si ai mei nu il mananca simplu asa ca am facut din el tort, ca acolo se combina gustul si inghetata.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking