Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata

Postat de oanapl in Torturi
13 Feb 2017 | 4463 vizualizari
Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata

Cu putin timp in urma, am sarbatorit ziua de nastere a mamei mele. Si, cum nu putea sa treaca nemarcat acest eveniment, am pregatit un tort delicios cu muuulta ciocolata (amaruie, ca asa ne place noua).

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema de piersici:
  • 200 g iaurt simplu
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g piersici din compot
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 ml apa rece
  • 1 plic gelatina
  • O piersica din compot
  • pentru crema de ciocolata:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar
  • 400 g frisca lichida
  • pentru decor:
  • 80 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o spatula.
Ungi cu unt o forma de tort, torni compozitia, nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute, la 180 de grade C. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet, apoi il tai in doua.
Intre timp, mixezi iaurtul impreuna zaharul, apoi adaugi piersicile facute piure (cu ajutorul unui mixer vertical). 
Hidratezi gelatina in 50 ml apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin si o amesteci cu crema de piersici.
Mixezi frisca lichida si o adaugi peste crema si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia. Adaugi piersica taiata cubulete si amesteci usor.
Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel, torni crema si asezi cel de-al doilea. Lasi tortul in frigider pentru 1-2 ore sau peste noapte.
Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur, cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Pentru crema de ciocolata, incalzesti frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut, amesteci bine si vei obtine o crema fina. O lasi sa se raceasca complet. Mixezi crema de ciocolata si apoi o amesteci cu crema mascarpone mixata cu zaharul pudra.
Mixezi frisca lichida ramasa si o adaugi peste crema de ciocolata si amesteci / mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.
Imbraci tortul cu 2/3 din crema de ciocolata, iar cu restul cremei il ornezi dupa imaginatie. 
Masori o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Pui ciocolata (topita pe baie de aburi) intr-un posh la care s-a atasat un varf rotund si subtire (eu am folosit o punga la care i-am taiat varful) si decorezi fasia dupa plac. Infasori hartia de copt in jurul tortului si il dai la rece cateva minute, pana se intareste ciocolata, apoi cu grija inlaturi hartia de copt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata

Se încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de andaoana

Tort cu trei feluri de ciocolata

Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2017, 22:08
Minunat :c
la 13.02.2017, 22:08
la 13.02.2017, 22:10
La multi ani, mamei !
la 13.02.2017, 22:12
la 13.02.2017, 22:17
super

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking