Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)

Postat de aliliana in Dulciuri
25 Aug 2015 | 3082 vizualizari
Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)

In ciuda descrierii in extensio, nu e nimic complicat. Tort mare, familie mare :)) Ani multi care au trecut :)) Ne-am bucurat pana la ultima bucata de el. Simplu, racoros si bun. Greu sa si gatesti, sa faci si poze.... v-ati dat seama.

Ingrediente

  • piscoturi cca 600 g ( 3 pachete jumatate a cate 200 g ) si inca o jumatate de pachet pste
  • 600 ml frisca Meggle creme patisserie
  • 300 g cicocolata cu peste 50% cacao
  • 10 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • esenta vanilie
  • o lingura faina
  • visine cca 300 g
  • 200 ml apa
  • 5-6 gr. gelatina
  • 1/2 lingurita unt
  • ornamente diferite de cicolata si zahar

Mod de preparare

Siropul pentru piscoturi:  3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit. 

Cremea de ciocolata ( ganache):  frisca ( 300ml)  se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc. Se mai amesteca si se da la rece. La final ( dupa ce s-a racit bine, eu am tinut-o in frigider cca 20 minute), se mixeaza foarte bine. Am adaugat 4-5  linguri frisca batura si am omogenizat. Am dat la rece. Din aceasta crema am oprit o lingura pentru finisare ( am amestecat cu frisca).

Crema de vanilie este de fapt o crema de tort diplomat:Gelatina se pune la hidratat cu 3-4 linguri apa. Intr-o cratita am mixat galbenusurile impreuna cu 4 linguri zahar foarte bine, am adaugat o lingura de faina si la urma am pus laptele putin cate putin, am omogenizat foarte bine si am pus cratita pe foc mic. Am amestecat pana a rezultat o compozitie legata de forma smantanei. Am dat compozitia la rece si cand era putin calduta am pus gelatina hidratata si dizolvata. Am pus la rece.

Visinele: intr-o alta cratita am pus visinele, 3 linguri zahar, o jumatate lingurita unt pe foc. Treptat am amestecat pana ce s-a omogenizat si a rezultat un sos cu fructe. 

Frisca pentru finisatul tortului ( cca 300 ml) se  batura spuma.

Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara, pe fundul acesteia am pus folie alimenatara. la baza am pus  crema de vanilie, visine, un rand de piscoturi date prin siropul de mai sus, crema de ciocolata, visine si sos de visine, al doilea strat de piscoturi, pe care la final le-am stropit cu sosul de visine ramas. Am acoperit cu folie, am dat tortul la rece. Dupa cca 2-3 ore, am rasturnat tortul pe o tava ( atentie sa nu pice!!!!), am scos folia si l-am finisat cu frisca batuta in care am adaugat o lingura de crema de ciocolata ( am oprit de la crema de ciocolata) , cicolata topita si ornamente. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake Twix

Postat de Alepaty

Desert cheesecake Twix

1) Am inceput prin a da biscuitii prin blender. I-am amestecat cu untul topit si am asezat compozitia intr-o tava de 20 cm si am dat la frigider. 2) Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra,...

Citeste continuarea

Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie

Postat de timea

Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie

Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2015, 09:21
Prima venita ...prima servita !!! Sigur a fost ceva tare bun
la 25.08.2015, 09:22
Andreea, a fost.. cu drag, te astept!
la 25.08.2015, 09:30
la 25.08.2015, 09:35
arata minunat si cu siguranta foarte delicios!
la 25.08.2015, 09:36
Bun de tot!
Inca odata, la multi ani!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking