Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
1 Apr 2015 | 9056 vizualizari
Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze

Am incercat acest tort, pe care nu l-am mai facut pana acum, de ziua tatalui meu. Nici nu stiu cum se numeste, dar a fost foarte bun. Reteta era cu dulceata de afine, dar nu am avut si am pus de coacaze. Eu am strecurat doua borcane de dulceata, dar a fost suficient unul pana la urma. Reteta este pentru tava de 20x30 cm.

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua;
  • un praf de sare;
  • 9 linguri zahar;
  • 9 linguri faina;
  • un praf de copt;
  • o lingura cu varf de cacao.
  • Sirop:
  • 300g zahar;
  • 600ml apa;
  • o lingura de esenta de rom;
  • Crema:
  • 5 oua;
  • 200g zahar;
  • 150ml lapte;
  • un praf de sare;
  • o lingura de esenta de vanilie;
  • 20g gelatina (doua plicuri) + 100ml apa rece pentru prepararea ei;
  • 450ml frisca lichida;
  • un borcan de dulceata de coacaze (sau altceva) de 400g.
  • Decor:
  • 550ml frisca lichida, doua linguri de cacao.

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza si cu zaharul pana ce devin bezea. Se incorporeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se incorporeaza si cacaoa, dupa care se baga la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand trece de testul scobitorii.

Sirop:

Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga apa si se lasa la fiert pana cand se topeste tot zaharul. Se adauga esenta si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile, laptele si 150g zahar se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.

Peste gelatina se pun 100ml apa rece, iar dupa ce se ia crema de pe foc, se toarna peste aceasta, dupa ce a fost incalzita in baia de aburi. 

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se mixaza cu 50g zahar pana cand devin bezea.

Se mixeaza frisca lichida.

Peste crema racita se adauga bezeaua de albusuri si frisca si se omogenizeaza.

Dulceata se strecoara de fructe, pentru a ramane doar partea lichida.

Asamblare: 

blat insiropat + crema + dulceata + crema + blat insiropat + crema + dulceata + crema + blat insiropat + frisca

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

Crema de vanilie: Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2015, 20:36
Felicitari pentru tort (pentru reusita)! Ti-a iesit super fain! Sectiunea este "the best"! La multi ani tatalui tau!
la 01.04.2015, 20:38
Multumesc, Ela! Mereu ai cuvinte frumoase!
la 01.04.2015, 20:43
Foarte frumos si o combinatie delicioasa ♡♡♡ La multi ani tatatalui tau
la 01.04.2015, 20:44
Superb tort! Cred ca e si foarte bun!
la 01.04.2015, 20:45
Multumesc!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking