Tort cu crema de vanilie si nuca

Postat de mirela0911 in Torturi
12 Dec 2016 | 12295 vizualizari
Tort cu crema de vanilie si nuca

Pentru ca am ratat ziua mea de bucataras, ma revansez acum si va aduc un tort mai mult decat delicios, cred ca e cel mai bun pe care l-am facut pana acum! :X Bineinteles ca depinde de gustul fiecaruia! :P Asadar, pentru fiecare cate o felie, o imbratisare, un pupic si un multumesc pentru ca existati, pentru ca suntem ca o familie aici pe bucataras si pentru ca sunteti grozavi! :X :X :X Multumesc Bucataras! >:D >:D< >:D< :X :-*

Ingrediente

Pentru blat:

  • 250 g zahar
  • 1 lgt sare
  • 60 g cacao pudra
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 200 ml cafea espresso
  • 200 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 2 lg smantana

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 1 lg cu varf de amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 4-6 lg nuca macinata
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra vanilat

Pt. ornat:

  • 2 pachete napolitane rulouri Zebra
  • 1 lgt cacao

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea espresso. Asa fierbinte, se toarna peste amestecul cu cacao si se amesteca bine cu un tel, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se lasa deoparte sa se raceasca putin. Se toarna uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza. La final, se adauga faina si se amesteca din nou pana la omogenizare. Se adauga amestecul de oua si se amesteca pana la incorporare.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu perete detasabil si se toarna amestecul in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute sau pana rece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o craticioara, se amesteca ouale cu zaharul si amidonul. Se toarna treptat laptele amestecand cu un tel pana la omogenizare. Se pune pe foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca pana la omogenizare, iar la final se pune esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se imparte in trei parti egale. 

Asamblare tort: Blatul racit se taie in trei. Pe un platou, se asaza primul blat, se unge cu o parte de crema. Deasupra se presara nuca macinata, se asaza al doilea blat, se unge cu crema si se presara nuca macinata. Deasupra se asaza ultimul blat.

Restul de crema se amesteca cu mascarpone si zaharul pudra vanilat. Tortul se unge pe margini cu crema, pentru a se putea lipi rulourile de napolitane, taiate in doua. Cu restul de crema se fac moatze deasupra, iar apoi se presara putina cacao. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Iata cum se prepara Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000) Blat cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii Blat : Am amestecat faina cernuta, cacao cernuta, sarea, praful de copt si nuca prajita si taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2016, 19:23
Multumim frumos pentru tortul pe care l-ai adus pentru noi. Iti urez La multi ani si la cat mai multe retete. Imi place mult tortul tau. Este pe gustul meu. Te pup!
la 12.12.2016, 19:24
la 12.12.2016, 19:25
Mireluto te cam destrabalezi la greu...
la 12.12.2016, 19:25
Arata extraordinar! Felicitari Mirelusa scumpa! Te imbratisez si....La muuulti ani sori!
la 12.12.2016, 19:32
Mulțumim,mulțumim! Minunat tortul!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking