Tort cu creme de ciocolata si clementine

Postat de merisor67 in Retete Montare D’oro
14 Dec 2018 | 3727 vizualizari
Tort cu creme de ciocolata si clementine

Îmi place să combin în același tort toate gusturile specifice deserturilor, adică: dulce, amărui și acrișor, pentru a împăca pe toată lumea. Așa am procedat și la acest tort unde ingredientul de bază a fost frișca Montare d'oro. Am folosit ciocolată albă, ciocolată amăruie și clementine la creme, iar blatul este unul atât de pufos de zici că e burete. Și este un tort preparat special pentru o aniversare frumoasă. Mâine aduc și secțiunea, că fără secțiune parcă nu este rețeta completă.  

Ingrediente

  • Pentru blat( formă de 25 cm diametrul):
  • 8 ouă medii
  • 8 linguri zahăr (200 g)
  • 7 linguri ulei (25 ml)
  • 3 linguri pudră de roșcove (35 g)
  • 6 linguri făină (150 g)
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 38 ml esență de rom
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 300 gr ciocolată amăruie
  • 400 ml frișcă Montare d'oro
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 400 gr ciocolată albă
  • 350 ml frișcă Montare d'oro
  • 250 gr mascarpone
  • 30 ml esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de clementine:
  • 250 ml sirop proaspăt de clementine
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahăr
  • 250 gr frișcă Montare d'oro
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • kiwi
  • clementine
  • semințe de rodie
  • physalis

Mod de preparare

Pregătim blatul de tort.

Pornim cuptorul la 180 de grade C.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.

Mixăm albușurile până devin spumoase, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului.

Gălbenușurile le frecăm bine cu praful de sare, apoi cu uleiul până se omogenizează.

Le încorporăm ușor în bezea, folosind o spatulă.

Cernem făina împreună cu pudra de roșcove și încorporăm, treptat, amestecul rezultat, în compoziție.

Tapetăm baza formei de tort cu hârtie de copt, apoi ungem și hârtia și pereții laterali cu puțin ulei.

Presărăm făină peste pereții laterali și turnăm compoziția pentru blat în interiorul formei.

O nivelăm uniform și dăm forma de copt la cuptor, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Facem și testul cu scobitoarea, ca să fim siguri că este bine copt blatul.

Lăsăm, apoi, blatul de tort să se tempereze în formă, 10 minute, apoi desprindem inelul formei și răsturnăm blatul invers pe platou, pentru a se uniformiza.

De cele mai multe ori deasupra se formează mici denivelări  pentru că pe alocuri mai rămân bule de aer care se sparg după coacere.

De aceea este bine ca partea de deasupra blatului să o folosim la baza tortului, iar pe cea de jos, deasupra, fiind mai uniformă.

Pentru sirop, fierbem apa cu zahărul până la topirea acestuia, apoi stingem focul și adăugăm esența.

Pentru crema de ciocolată amăruie, încălzim frișca lichidă, până aproape de punctul de fierbere.

Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă.

Amestecăm până aceasta se topește și se omogenizează compoziția. 

Dăm crema la rece, apoi o mixăm pentru a deveni aerată și încorporăm mascarponele în ea. 

Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.

La fel procedăm și cu crema de ciocolată albă, în care vom adăuga și esență de lămâie.

Pentru crema de clementine, amestecăm siropul de clementine cu amidonul și zahărul și fierbem compoziția până se îngroașă ca o budincă.

O lăsăm să se răcească, apoi încorporăm în ea mascarponele și frișca bătută.

Adăugăm și aici un praf de sare pentru intensificarea gustului. Această cremă este ușor acrișoară.

Asamblăm tortul.

Secționăm blatul de tort în două și însiropăm ambele părți, mai mult pe margini.

Peste partea de la baza tortului întindem 2/3 din crema de ciocolată albă, apoi crema de ciocolată neagră și la final crema de clementine.

Încercuim tortul cu inelul detașabil al formei, pentru a nu se deforma. 

Dăm tortul la rece pentru cel puțin 2 ore să se așeze frumos straturile și să capete cremele fermitate.

Apoi, scoatem inelul detașabil și îmbrăcăm tortul cu crema de ciocolată albă, oprită, apoi îl decorăm cu felii de kiwi, de clementine, cu semințe de rodie și fructe physalis.

Frumos și delicios, sper să vă inspire și să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu creme de ciocolata si clementine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine

Postat de merisor67

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine

Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 14.12.2018, 17:13
frumos
la 14.12.2018, 17:15
wowww ce tort aratos
felicitari
la 14.12.2018, 17:30
cu adevarat superb
la 14.12.2018, 17:37
Bravoo, Merisor! Foarte frumos! Si ce rabdare sa ornezi
la 14.12.2018, 17:48
Mulțumesc, Laura! Daaa, mi-a plăcut să mă joc cu semințele de rodie )

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking