Tort cu dulce de leche si cocos rumenit

Postat de Lia1 in Torturi
12 Aug 2013 | 4038 vizualizari

Sper ca aceasta reteta sa fie o alegere buna pentru prima mea postare. Caramel + cocos a fost combinatia castigatoare. Zic eu ca este diferita la categoria caramel.

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 12.08.2013, 19:38
Sidy iti raspund la intrebarea privind combinarea prafurilor de crestere:

NECESITATEA ADAUGARII DE BICARBONAT DE SODIU: acesta este de aproximativ patru ori mai puternic fata de praful de copt de aceea se pune mai putin. Este utilizat în rețete care conțin anume ingrediente, in cazul de fata zahăr brun.
Prea mult bicarbonat de sodiu va avea ca rezultat un gust de săpun (cum bine ai observat si tu) si fărâmițeaza blatul, de aceea se pune mai putin decat intr-o reteta care ar contine doar bicarbonat si se combina in acest caz cu praful de copt. Bicarbonatul de sodiu provoacă oarecum înroșirea aluatului din zahar brun atunci când se coace (se poate vedea in poza cu felia) astfel de torturi numindu-se „ale diavolului”. Se mai adauga pentru a neutraliza acizii din compozitie.

NECESITATEA ADAUGARII DE PRAF DE COPT: Praful de copt reacționează la lichide și căldură în două etape. Prima reacție are loc atunci când amestecam cu amestecul umed iar a doua reacție are loc la caldura, atunci când aluatul este plasat în cuptor. Datorită celor două etape bagatul la cuptor poate fi amânat pentru aproximativ 15-20 de minute timp in care noi preparam (in cazul acestei prajituri) aluatul de cacao. Praful de copt ajuta acest aluat lasat in asteptare sa nu-si piarda puterea de dospire. Prea mult praf de copt insa poate provoca un gust amar, de aceea e binevenita combinatia cu bicarbonat. Necombinat cu bicarbonat mai poate provoca ca blatul să crească rapid și apoi sa se lase la racire. Blatul va avea un aspect aspru, fragil cu centrul căzut. Bicarbonatul corecteaza acest neajuns.

Ambele tot timpul se vor amesteca in amestecul uscat, in caz contrar, la coacere se formeaza gauri.

Cam asta este teoria invatata si verificata de mine in practica .
la 12.08.2013, 19:58
Foarte interesanta si utila explicatia cu praful de copt si bicarbonatul
Bun venit si felicitari pentru reteta si modul in care ai explicat totul!
la 12.08.2013, 20:12
Bun venit Lia
O reteta elaborata si pe intelesul tuturor,asa ca este o alegere buna.
Utila explicatia pentru folosirea prafului de copt si a bicarbonatului ,ca un bucatar amator ce sunt,nu prea stiam asta dar e util pe viitor.
Tortul este deosebit,doar ca mie nu-mi place cu dulce de leche,e mult prea dulce pentru mine .
la 12.08.2013, 20:13
Ina, ma bucur sa impartasesc tuturor din diversele informatii culese si verificarea lor in practica

Diaconta, multumesc
Sa stii ca nici eu nu ma omor dupa dulciurile exagerat de dulci. Confirm ca este o crema dulce, tocmai de aceea se pune doar intr-un singur strat ca o glazura.
Cacaoa din blat in cantitati generoase mai neutralizeaza din dulceata acesteia.
Gusturile lor se amesteca in gura predominant cantitativ fiind blatul totusi
la 12.08.2013, 21:15
Se poate sa fie asa,dar mie nu-mi place nici prea multa cacao,mai bine ciocolata.Sunt cam sucita )))
La ultima prajitura,blatul a fost putin amarui dar a compensat piureul de castane si crema de fructe de padure putin acrisoara.
la 12.08.2013, 21:48
Dia, nu esti deloc sucita ca nici mie nu-mi place cu multa cacao, de aceea am scris chiar primul tips ca as injumatati cantitatea de aluat cu cacao si as mai face jumate din cel cu zahar brun. Ciocolata, da, e altceva!

Ti-am citit reteta cu piureul de castane. Orice prajituri care au si ceva fructe le prefer in fata altor combinatii.
la 12.08.2013, 21:52
Si eu ador prajiturile cu fructe,iaurt si mascarpone in compozitie.
la 12.08.2013, 22:12
Bine ai venit
la 12.08.2013, 23:02
Bine v-am gasit, Rocsi

Aoleu, la asa primire ma fac de ras daca nu ma voi tine sa nu mai postez alte retete.
la 12.08.2013, 23:13
Lia,nu exista norma de postat retete,fiecare contribuie la viata site-ului cat isi permite.
la 13.08.2013, 23:47
@} Bine ai venit !!!
Dulciurile cu nuca de cocos sunt preferatele mele
la 14.08.2013, 00:19
Bun venit printre bucatarasi! Si mie imi place nuca de cocos, iar tortul asta o pune in evidenta foarte bine!
la 14.08.2013, 09:34
Mihaela si Corina, ma bucur ca v-a starnit interesul
la 14.08.2013, 18:02
Bun venit!
la 14.08.2013, 18:43
Bine v-am gasit, Cris

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking