Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 240 gr biscuiti
- 120 gr unt
- Pentru crema:
- 700 ml frisca lichida
- 4 buc fructul pasiunii
- 100 gr ciocolata alba
- 4 linguri zahar brut
- 9 foi de gelatina
- semintele si pastaia de vanilie
- zeama de la o jumatate de lamaie
- Pentru ornat:
- Fulgi de migdale si fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Am pus in robot biscuitii si untul si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se raceasca.
Intr-o oala mica am pus la foc frisca lichida cu zaharul,semintele si pastaia de vanilie si le-am lasat la foc mic sa fiarba usor.Am adaugat apoi miezul de la fructul pasiunii,100gr ciocolata alba rupta in bucati,foile de gelatina inmuiate in apa rece si stoarse bine,zeama de la o jumatate de lamaie si am luat oala de pe foc.Am strecurat tot acest amestec printr-o sita fina,pasand bine semintele de la fructul pasiunii,pentru a le scoate toata aroma.Cand amestecul s-a mai racit,l-am adaugat peste blatul de biscuiti si l-am dat la frigider.
Inainte de a servi tortul,l-am ornat cu fulgi de migdale prajiti usor si cativa fulgi de ciocolata neagra.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructul pasiunii si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|