Tort cu fructul pasiunii si frisca

Postat de papabundetot in Torturi
2 Ian 2015 | 3287 vizualizari
Tort cu fructul pasiunii si frisca

De 10 ani incoace,pe 26 decembrie in fiecare an sarbatorim ziua de nastere a lui Mihai,cu toate astea,in verva cumparaturilor de Craciun am uitat sa trec pe lista si sa cumpar cateva ingrediente,asa ca,a trebuit sa fac din ce aveam un tort pt iubi,ca nu era vina lui ca eu am uitat sa cumpar una,alta :) Asa a aparut acest tort cu fructul pasiunii si frisca care, pana la urma a fost chiar un tort extrem de usor si savuros.

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 240 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 700 ml frisca lichida
  • 4 buc fructul pasiunii
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar brut
  • 9 foi de gelatina
  • semintele si pastaia de vanilie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pentru ornat:
  • Fulgi de migdale si fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Am pus in robot biscuitii si untul si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se raceasca.

Intr-o oala mica am pus la foc frisca lichida cu zaharul,semintele si pastaia de vanilie si le-am lasat la foc mic sa fiarba usor.Am adaugat apoi miezul de la fructul pasiunii,100gr ciocolata alba rupta in bucati,foile de gelatina inmuiate in apa rece si stoarse bine,zeama de la o jumatate de lamaie si am luat oala de pe foc.Am strecurat tot acest amestec printr-o sita fina,pasand bine semintele de la fructul pasiunii,pentru a le scoate toata aroma.Cand amestecul s-a mai racit,l-am adaugat peste blatul de biscuiti  si l-am dat la frigider.

Inainte de a servi tortul,l-am ornat cu fulgi de migdale prajiti usor si cativa fulgi de ciocolata neagra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructul pasiunii si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...

Citeste continuarea

Tort cu zmeură şi mascarpone

Postat de diaconta

Tort cu zmeură şi mascarpone

Cele doua blaturi de tort le-am pregatit cu o zi înainte pentru a se putea taia mai usor. Ca sa castig timp,eu am pregatit si jeleul de zmeura si ciocolata pentru crema tot cu o zi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2015, 18:22
Trimite si mie o felie de tort! Poate sa vina J cu motorul
la 02.01.2015, 18:23
Cred c-a fost delicios
la 02.01.2015, 18:27
O bunătate de tort!
la 02.01.2015, 18:31
Meri )))))))))))))))
la 02.01.2015, 18:33
______________________

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking