Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
16 Iun 2016 | 4414 vizualizari
Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

Cred ca iesea foarte bun tortul asta daca nu adaugam si siropul de fructe, atat la inghetata, cat si la blat.

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 4 galbenusuri;
  • 200 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 100 ml lapte;
  • 450 ml frisca lichida indulcita;
  • 150 g cirese fara samburi + o lingura zahar;
  • 100 g visine fara samburi + doua linguri zahar.
  • Pentru blat:
  • 60 g unt moale;
  • 110 g zahar;
  • 4 albusuri;
  • 1 ou;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g faina;
  • o lingurita de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri lapte;
  • 50 g cirese fara samburi + o lingurita zahar;
  • 50 g visine fara samburi + o lingura zahar.
  • Diametru tava: 22 cm

Mod de preparare

Inghetata:

Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca.

Se pune o cratita cu putina apa la fiert.

Galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se amesteca cu laptele si 250 ml frisca lichida. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana cand se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu crema din galbenusuri, dupa care se baga la congelator. Inghetata se mixeaza din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata. 

Blat:

Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga zaharul, apoi albusurile, oul si esenta. Se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. La final, se adauga fructele si siropul lasat de acestea. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit, la ultima mixare a inghetatei se adauga in aceasta fructele (eu am adaugat si siropul de la fructe, dar din cauza lui s-au format ace de gheata dupa aceea), apoi se pune inghetata peste blat. Se introduce tava la congelator. Dupa ce inghetata se intareste, se poate decora tortul cu cateva cirese cu codite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Postat de AlexandraOrdean

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2016, 17:57
ce bine arata
la 16.06.2016, 17:59
superb si foarte racoritor!
la 16.06.2016, 18:17
wooowww cat de fain e!
la 16.06.2016, 18:17
la 16.06.2016, 18:19
Wow, cat e de fain! Pffff, am salivat instant

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking