Tort cu jeleu de capsuni

Postat de simona72 in Torturi
26 Feb 2015 | 3935 vizualizari
Tort cu jeleu de capsuni

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 1 pachetel de biscuiti BelVita start cu fructe
  • 1 pachet mic de piscoturi (10 bucati)
  • 60 gr unt topit
  • 2 linguri peltea de fructe sau miere http://www.bucataras.ro/retete/peltea-de-fructe-52372.html
  • pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni congelate sau proaspete
  • 40 ml sirop de fructe de padure
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece
  • pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru crema de frisca si mascarpone:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr mascarpone
  • 1 lingura gelatina
  • 50 ml apa rece
  • jumatate din bezea

Mod de preparare

Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava.

Pentru blat: se maruntesc biscuitii si piscoturile in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit si pelteaua. Se amesteca bine pana la incorporarea ingredientelor. Se pune compozitia rezultata in tava imbracata in folie, se distribuie uniform amestecul si se preseaza putin cu dosul unei linguri. Se da tava la frigider pentru o ora.

Pentru jeleul de capsuni: se pun capsunile cu siropul intr-o craticioara. Se pune pe foc craticoara si se lasa pana fierb cateva minute capsunile si sau inmuiat. Se pasireaza capsunile cu robotul vertical pana obtinem un piure fin. Se pune la hidratat gelatina in apa rece si se lasa 10 minute. Se dizolva pe flacara foarte mica si se amesteca pana la dizolvarea completa a gelatinei. Se adauga peste piureul de capsuni, se amesteca si se da la frigider. Se mai amesteca din cand in cand in compozitie si se lasa in frigider doar pana se raceste si nu apuca sa se intareasca.

Intr-un castron se pun albusurile si zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Cateva linguri din bezea se pune intr-o punga, se taie capatul foarte putin si facem cateva moate sau/si forme intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem moatele din bezea la cuptorul incins la 110-120 grade pentru 30 minute. Restul de bezea ramasa o impartim in doua: o parte o adaugam la jeleul de capsuni racit, iar cealalta la frisca mixata spuma si amestecata cu mascarpone. Hidratam  pentru 10 minute 1 lingura gelatina in putina apa rece(aproximativ 50 ml) O punem pe flacara foarte mica pe aragaz si amestecam pana la dizolvarea completa a gelatinei. O lasam sa se raceasca si o adaugam la crema de frisca, mascarpone si bezea.

Pentru asamblare: peste blatul de biscuiti care a stat la frigider o ora, se pune jeleul de capsuni. se da tava la frigider pentru 2 ore, pana s-a intarit jeleul. Se pune apoi crema de frisca si se da rece pentru alte 2 ore. Se pune o folie alimentara peste tort, se rastoarna pe un platou, se indeparteaza toata folia alimentara care a invelit tava, se rastoarna pe platoul de servire, se indeparteaza folia de deasupra si se orneaza cu bezelele facute intre timp. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert tort cu capsuni

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina...

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2015, 10:35
arata foarte bine!
la 26.02.2015, 10:40
superrrrrrrrrrrrrrrr
la 26.02.2015, 10:43
Bun tare!
la 26.02.2015, 10:50
foarte reusita
la 26.02.2015, 10:51

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking