Tort cu mac si portocale

Postat de TAB1TA in Torturi
24 Feb 2016 | 4249 vizualizari
Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Ingrediente

Blat:

  • 200 g unt
  • 180 g zahar
  • 4 oua mari
  • 250 g faina
  • 4 linguri cu varf mac nemacinat
  • 1/2 plic praf de copt
  • sucul de la o portocala (100 ml)

Crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • zahar
  • lapte

Insiropat si ornat:

  • sucul proaspat stors de la o portocala mare

Mod de preparare

Am preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit).

Am tapetat o forma de tort cu unt si faina. 

Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la culoare. 

Am batut ouale cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) si le-am adaugat peste unt.

Am cernut faina impreuna cu praful de copt si le-am incorporati in compozitie. 

Am adaugat macul si sucul de portocala si am amestecat bine. 

Am turnat compozitia in forma pregatita si am dat la cuptor pentru 25 de minute sau pana s-a rumenit frumos. Se verifica cu ajutorul unei scobitori blatul.

Am lasat blatul sa se raceasca in forma, apoi l-am insiropat cu sucul de portocala proaspat stors (intepand blatul din loc in loc cu o scobitoare, pentru ca sucul sa intre cat mai bine).

Am pregatit apoi budinca conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o peste blat si am nivelat. Am decorat cu ciocolata.

Dupa ce s-a racit budinca, am dat tortul la frigider peste noapte.

Apoi, am scos inelul de la forma de tort si l-am portionat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!

Postat de diaconta

Tort cu mascarpone şi fructe de pădure-  La mulţi ani Mama!!!!

Pregatim rulada: Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,ca si la maioneza.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand am obtinut o spuma ferma,adaugam pe rand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2016, 20:38
bun bun
la 24.02.2016, 20:40
O feliuta doresc si eu!
la 24.02.2016, 20:42
la 24.02.2016, 20:46
Multumesc Vladimir!
la 24.02.2016, 20:47
Roxy te servesc cu drag!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking