Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată

Postat de diaconta in Torturi
21 Iun 2015 | 15137 vizualizari
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată

Se ştie că îmi place maxim zmeura şi nu ratez nici o ocazie s-o folosesc mai ales în deserturi.Cu atât mai mult acum când la piaţă se gaseşte zmeură proaspătă. Iar combinată cu mascarpone şi ciocolată nu poate fi decât un succes garantat. Oaspeţii mei au spus despre acest tort ca este „the best”.A fost pe placul tuturor,fără excepţii.

Ingrediente

Blat(tava de 38x25 cm):

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • Sare
  • 1/ 2 plic praf de copt
  • Vanilie

Budinca de zmeura:

  • 500 g zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon alimentar

Crema de mascarpone si ciocolata:

  • 300 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri smântâna
  • Zmeura

Crema de zmeura:

  • 200 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 3/ 4 din budinca de zmeura
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura smântâna

Sirop:

  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa

Banda de ciocolata:

  • 80g ciocolata 74% cacao
  • 40 g unt
  • Mai avem nevoie de aproximativ 100 ml frisca pentru ornat , zmeura si ornamente inimioare.

Mod de preparare

Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici.Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi.

Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca odata pe lungine,obtinând astfel 4 blaturi dreptunghiulare.

 

Am pregatit budinca de zmeura,trei sferturi din ea am folosit-o la crema,iar ce a ramas am pus-o pe unul dintre blaturi.

La fel am pregatit si  mascarponele cu ciocolata alba si frisca,apoi am împartit-o pentru cele doua creme.

O treime am folosit-o pentru crema de zmeura.

Puteti foarte bine sa le pregatiti si separat.

 

Pentru budinca de zmeura am procedat în felul urmator:

Am amestecat zmeura cu zaharul si am pus-o pe foc sa dea un clocot,apoi am trecut-o printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.

Am amestecat piureul obtinut cu 3 linguri de amidon alimentar si am pus iarasi vasul pe foc,amestecând continuu pâna ce compozitia s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca.

 

Pentru crema de mascarpone,am topit ciocolata alba pe baie de aburi.

Am mixat mascarponele si separat frisca cu smântâna.

Când ciocolata s-a racorit putin ,am turnat în fir subtire peste mascarpone mixând la viteza mica.

La final am încorporat frisca si am lasat la frigider pâna ce am ansamblat tortul.

Pentru crema de zmeura,am procedat în acelasi mod doar ca am adaugat trei sferturi din budinca de zmeura.

 

Pentru sirop,am fiert toate ingredientele si apoi l-am racit.

 

Acum ca toate sunt pregatite,am ansamblat tortul.

Eu l-am ansamblat si dupa aceea l-am rasturnat pe alt platou,dar se poate asambla direct pe platou.

Am însiropat fiecare blat pe masura ce am ansamblat tortul.

Peste primul blat am pus crema de mascarpone si ciocolata si zmeura,apoi cel de-al doilea blat,un strat de budinca de zmeura,crema de zmeura si al treilea blat(am pastrat putina crema de zmeura pentru decor).

Peste acesta am pus iar crema de mascarpone si ciocolata si zmeura.La final cel de-al patrulea blat.

Am mixat frisca pentru decor si am îmbracat tortul cu frisca.

Am pregatit si bordura de ciocolata.

Am taiat  doua bucati de hârtie cât lungimea tortului si cu latime egala cu înaltimea tortului.

Am topit ciocolata împreuna cu untul pe baie de aburi.Am lasat sa se raceasca putin,nu trebuie sa fie prea fluida când o punem pe hârtie.

Am desenat pe hârtie diferite forme cu ciocolata.Am lasat-o sa se întareasca atât cât sa nu curga când ridic hârtia ca s-o lipesc pe laterala tortului.

Am pus banda de ciocolata pe ambele parti ale tortului.

Am pus tortul la frigider iar când ciocolata s-a întarit,am înlaturat hârtia.

Am ornat cu frisca,crema de zmeura,zmeura si ornamente inimioare.

 

 

Poftă bună !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu doua blaturi

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu doua blaturi

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Postat de oanapl

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura si ciocolata Se încălzește smântâna pentru frișcă (200g) până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2015, 23:01
frumos si bun bun
la 21.06.2015, 23:01
Cred ca este tare bun...si este atit de frumos ornat ...
la 21.06.2015, 23:09
Iti cred musafirii pe cuvant . Arata ca cel mai cel
la 21.06.2015, 23:30
Din asta chiar nu refuz!
la 21.06.2015, 23:35
Ei, uite combinatia asta imi place mie mult: mascarpone, zmeura, cioco...Bestiala!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking